Fatih ÖZMERT: “Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları ile İnşaat ve Yapı Sektörlerine Değer Katıyoruz”

Reed Tüyap Fuarcılık  Genel Müdür Yardımcısı Fatih ÖZMERT ile Reed Tüyap çatısı altında düzenlenen Avrasya Kapı, Pencere ve Cam Fuarları’nın hazırlık sürecini ve fuarın sektör temsilcilerimize kazandırdıklarını ele aldığımız, bu kapsamda fuarın başarılı sonuçlarına dikkat çektiğimiz bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

reed tuyap fatih ozmert

Pandemi koşullarında fuara hazırlık sürecinizden bahsedebilir misiniz? Bu süreçte ne tür pazarlama ve tanıtım çalışmalarında bulundunuz?

Reed Tüyap tarafından, PÜKAD (Pencere ve Kapı Sektörü Derneği), PÜKAB (Pencere Üreticileri Kalite Birliği Derneği) ve GALSİAD (Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği) iş birliği ile 3-6 Kasım 2021 tarihlerinde eş zamanlı olarak Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen 22’inci Avrasya Pencere Fuarı ve Alüminyum Özel Bölümü, 13’üncü Avrasya Kapı ve 11’inci Avrasya Cam Fuarlarımızı, Tüyap çatısı altında Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kriterler çerçevesinde düzenledik. İstanbul Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Türk Standartları Enstitüsü tarafından yürütülen denetimlerden başarıyla geçerek “TSE Covid-19 Güvenli Hizmet Belgesi” almaya hak kazanan Türkiye’nin ilk fuar merkezi oldu. Gerçekleşen tüm fuarlarımızda güçlü biyogüvenlik önlemleri aldık ve almaya devam ediyoruz. Pandemi sürecinin gerektirdiği tüm önemlerin alındığı fuarımızın, katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize sağladığı kazanımlar bizleri de çok mutlu etti.

Elbette ki tüm katılımcılarımızın ve ziyaretçilerimizin yoğun ilgisi ve kazanımları bizleri memnun etse de paydaşlarımızın sağlığının her zaman önceliklerimiz arasında olduğunu söylemeliyiz. Ulusal ve uluslararası düzeyde belirlenen tüm önlemleri Kapı, Pencere ve Cam Fuarları da dâhil tüm fuarlarımız için almış bulunmaktayız. Bu çerçevede, katılımcı ve ziyaretçilerimizin konforunu sağlamak için HES kodu sorgulaması, maske kullanım zorunluluğu, metrekare başına düşen kişi sayısı gibi önlemleri gerçekleştiren ve takip eden deneyimli uzman kadromuz bulunmaktadır. Bununla beraber, temassız fuarcılık anlayışıyla katılımcı firmalarımızın ve ziyaretçilerimizin fuar alanındaki deneyimlerini en üst seviyeye çıkarıyoruz. Bu noktada dijital teknolojilerin olanaklarından yoğun şekilde faydalanıyoruz. Ziyaretçi kaydından stant kurulumu ile ilgili işlemlere kadar tüm süreçleri dijitalleştirerek ziyaretçilerimizin sıfır temasla gerekli tüm işlemleri hızlıca gerçekleştirebilecekleri alt yapıya sahibiz.

Bu kriterler ve önlemler çerçevesinde, Tüyap çatısı altında Avrasya Kapı, Pencere ve Cam Fuarları’nı düzenledik ve katılımcılarımızın yüzde 97 gibi oldukça yüksek memnuniyet oranı ile tatmin edici sonuçlara ulaştık. Her yıl olduğu gibi, 2021 yılında da fuarlarımızın pazarlama çalışmaları; katılımcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hedefledikleri pazarlara ulaşma ve mevcut pazarlarda sürdürülebilir bir başarı elde etmeleri için, onların beklentilerini öncelikli olarak düşünerek, ulusal ve özellikle uluslararası düzeyde verimli bir kitleye ulaşmak için belirleniyor. Dolayısıyla konvansiyonel ve dijital pazarlama yöntemlerinden oldukça yoğun olarak faydalanmaya devam ettik. Bu doğrultuda, sonuçlara da bakılınca, nitelikli yatırımcılardan oluşan 11 binden fazla uluslararası ziyaretçimiz ile bir araya gelerek tüm katılımcılarımız fuardan oldukça memnun ayrıldı.

Pazarlama ve tanıtım çalışmalarından aldığınız geri dönüşler ile ilgili neler söylemek istersiniz?

Pazarlama stratejilerimiz doğrultusunda sürdürdüğümüz tanıtım çalışmaları ile tüm paydaşlarımızın geri dönüşleri gerçekten çok olumlu… Katılımcılarımızın yüzde 99’u bir sonraki fuarımıza tekrar katılacaklarını belirtirken, ziyaretçilerimizin yüzde 92’si fuarımızdan hayli memnun kalarak ayrıldı. Özellikle de devamlı olarak yükselen yurt dışı ziyaretçilerimizin sayısı ve olumlu geri dönüşleri fuarlarımızın pazarlama ve tanıtım açısından ne kadar başarılı olduğunu ortaya koyuyor. Bu da beni ve ekibimi bir sonraki fuarlarımız için daha da motive ediyor.

Fuarın ziyaretçi sayıları hakkında bilgiler verebilir misiniz? Hangi ülkelerden ne kadar yabancı ziyaretçi katılımcılarla buluştu?

3-6 Kasım 2021 tarihlerinde eş zamanlı olarak Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Avrasya Pencere Fuarı ve Alüminyum Özel Bölümü, Avrasya Kapı ve Avrasya Cam Fuarları büyük bir başarı ile sonuçlandı. 11 bin 629’u uluslararası olmak üzere toplam 55 bin 466 sektör profesyoneline ev sahipliği yaparak büyük bir başarıya imza attık.

Özellikle Orta Doğu, Balkanlar, Kafkasya ve Avrupa’dan, hatta Amerika kıtasından birçok ziyaretçiyi fiziki fuarımızda yoğun bir şekilde görme imkânımız oldu. Başta Almanya, Bulgaristan, Irak, Romanya ve Rusya olmak üzere, Azerbaycan, Filistin, Gürcistan, İran, İspanya, İtalya, Kazakistan, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Özbekistan, Sırbistan, Şili, Tunus, Ukrayna ve Ürdün’ün de aralarında bulunduğu Türkiye dahil 124 ülkeden profesyonel ziyaretçi, sektörün önde gelen üretici firmaları ile aynı çatı altında buluştu.

Ayrıca Ticaret Bakanlığı desteği ile İMMİB Genel Sekreterliği koordinatörlüğünde Avrasya Pencere ve Avrasya Cam Fuarları sırasında gerçekleşen ikili iş görüşmeleri ve aynı zamanda Tüyap’ın fuarcılık endüstrisindeki 40 yıldan fazla deneyimi ve bilgi birikimi ile yurt dışı ofislerimizin Avrasya Pencere, Kapı ve Cam Fuarları için organize ettiği profesyonel Alım Heyeti Programı kapsamında toplam 36 ülkeden gelen üst düzey alıcılar, fuarlarımızı ziyaret ederek katılımcılar ile görüşme imkânı buldular.

 

reed tuyap fatih ozmert 2

Fuarda ne tür teknolojiler uyguladınız? Bu teknolojiler ziyaretçi ve katılımcılara ne tür avantajlar sundu?

2021 yılında ilk defa hibrit formatta düzenlenen fuarlarımız, fiziki fuarları destekleyen dijital platform olarak dikkat çeken Business Connect sayesinde sektör temsilcilerini yeni nesil fuarcılık deneyimiyle de tanıştırdık. 3-6 Kasım 2021 tarihlerinde fiziki fuarlarımız ile eş zamanlı gerçekleşen Global etkinliğimizle çeşitli sebeplerden ötürü fuar alanına gelemeyen ziyaretçilerimizi, katılımcılarımızla dijital ortamda da buluşturduk. Böylece katılımcılarımızın hedefledikleri pazarlara ulaşmasında önemli bir köprü olmaya devam ettik ve çok önemli iş fırsatlarının yakalanmasına katkı sağladık. 105 ülkeden 3200’den fazla ziyaretçinin deneyimlediği Business Connect Programı Global ile pencere, alüminyum, kapı ve cam sektörleri ilk kez bir hibrit fuar deneyimi yaşadı.

Fuara ilişkin genel değerlendirmenizi alabilir miyiz?  Önceki yıla göre kıyaslayarak değerlendirdiğinizde nasıl bir tablo ortaya çıkıyor?

Fuarlarımızı her geçen sene daha da büyük başarılara götüren pek çok etken var. Kapı, pencere, alüminyum ve cam sektörlerimiz yurt dışındaki firmalar ile büyük rekabet halindeler. Üretim kapasitesi ve ürün kalitesi bakımından üst seviyelere ulaşmış yerli firmalarımız, dünyanın pek çok noktasından fuarlarımıza ilgi gösterilmesinin en önemli nedeni… Bunun yanı sıra, firmalarımızın ürün çeşitliliği ve sundukları yenilikçi ürünlerin sayısının giderek artması, fuarlarımıza olan bu ilgiyi her geçen yıl artırıyor. Geçen seneye göre yurt dışından gelen ziyaretçilerimizde yüzde 19 artışla inanılmaz bir başarı sağladık. Önümüzdeki sene bu rakamları daha da katlamak, yerleşiminden tanıtımına tüm yönleriyle kaliteli bir fuar organizasyonu yapmak ve bu gücü dünyaya daha da iyi bir şekilde duyurmak için bütün imkânlarımızı kullanmaya devam edeceğiz.

Katılımcı ve ziyaretçileri 2022 yılında gerçekleştireceğiniz fuarda neler bekliyor?

Avrasya Kapı, Pencere ve Cam Fuarlarımızda katılımcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda hedefledikleri pazarlardan uluslararası ziyaretçi sayısını daha da artırmak adına çalışmalarımızı güçlendiriyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki başarılarımızı devam ettirerek, katılımcılarımız ve ziyaretçilerimiz ile birlikte yeniden çok faydalı ve başarılı bir fuar geçireceğimize inanıyoruz. Hizmet kalitemizi en üst seviye de tutarak ulaşmış olduğumuz büyüklük hepimizi gururlandırıyor.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Tüm paydaşlarımız ile birlikte başarılı bir fuar geçirdik. Gelecek yıl katılımcı ve ziyaretçilerimize daha verimli ve kazançlı bir fuar yaşatmak için, yeni uygulamalarla daha zengin ve nitelikli bir fuar deneyimi yaşamalarını sağlamak adına çalışmalarımız olacak. Avrasya Kapı, Pencere ve Cam Fuarlarına destek veren tüm değerli sektör derneklerimize, tüm katılımcılarımıza ve ziyaretçilerimize fuarlarımıza gösterdikleri ilgiden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Her yıl fuarımızdaki yerini alarak sektör temsilcilerimizin sesi olan Win&ARTProje - ALU&Art dergilerine bir kez daha teşekkür ederiz.

Fatih ÖZMERT: “We Add Value to the Construction and Building Sectors with the Eurasian Window, Door and Glass Fairs”

We conducted an interview with Fatih ÖZMERT, Deputy General Manager of Reed Tüyap Fairs, in which we discussed the preparation process of Eurasia Door, Window and Glass Fairs organized under the roof of Reed Tüyap and what the fair brought to our sector representatives, and in this context, we drew attention to the successful results of the fair.

Powered by OrdaSoft!