Eşsiz Ürün Patentine Sahip Olan Sercair, Pandemiye Rağmen Müşteri Portföyünü Genişletmeyi Sürdürüyor

Yeni nesil akıllı hava temizleme teknolojisi Sercair’in Satış Temsilcisi Niyazi ESİM ile firmayı daha yakından tanıdığımız, ürünlerinin fark yaratan yönleri hakkında bilgi aldığımız bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

sercair 90a

Sercair nasıl ortaya çıktı? Markanızın ana çıkış noktası nedir? Dünyanın böyle bir teknolojiye ihtiyacı olduğunu size ne düşündürdü?

Daha yaşanabilir bir gelecek hayal ettik. Kaynaklarımızın yavaş yavaş azaldığı, yeşilin tükeniyor olduğu, suyun alarm verdiği bir dönemde yaşıyoruz. Nefes almak hepimizin en temel ihtiyacı, yaşamın gerekliliği… Çoğumuz dışarıdaki hava kirliliğinin sağlık problemleri yaratabileceğini biliyoruz ama iç mekandaki hava kirliliğini düşünmüyoruz. Üstelik kentte yaşayan insanlar günün yaklaşık 22 saatini kapalı ortamlarda geçiriyor. Sadece konutlardaki hava kirliliği yılda 3,8 milyon insanın ölümüne sebep oluyor. Biz ev, ofis, okul, araç kısaca kapalı olan her ortamda, insanların rahat ve temiz nefes alabilmesi için yola çıktık. Dünyanın bugün geldiği noktada; insanların nefes almaya ihtiyacı oldukça, artık nefes aldıran teknolojiye de ihtiyacı olacak.

Hava kalitesi neden bu kadar önemli? Hava kalitesini oluşturan bileşenler nelerdir? Hava kalitesi denilince aklımıza neler gelmeli?

Hava kalitesi direkt sağlığımızı etkileyen bir faktör. Pandemi döneminde bunu çok daha iyi anladık. Havada asılı kalabilen parçacıklar virüsün hızla yayılmasındaki en büyük etken. Bizler görünmeyen problemleri ertelemeye meyilli bir toplumuz. Oysa kaliteli, temiz ve sağlıklı bir hava soluyamamak çoğu sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Baş ağrısı, dikkat dağınıklığı, alerji birçok hastalığa sebep olabiliyor. Dolayısıyla, hava kalitesi; önlenebilir hastalıklardan kendimizi ve çocuklarımızı koruyabilmek için ertelenmemesi gereken bir konu. Sıcaklık, nem, hava akımı, oksijen, karbondioksit, toksik kimyasallar, uçucu organik bileşikler (VOC) ve pm (partiküller) hava kalitesini oluşturan bileşenlerdir. Hava kalitesi denilince aklınıza gün içerisinde bulunduğunuz ortamlar ve bu sıraladığımız değerler gelebilir. Sizce bir günde aldığınız 17.000 soluktan kaçı temiz hava içeriyordur? 

Akıllı ürünlerinizin ölçüm ve filtreleme işlemi nasıl oluyor? Kullanıcılar hava kalitesini izleyebiliyor mu?

Cihazımız, bir önceki soruda saydığımız değerleri, akıllı teknolojisi sayesinde bulunduğu ortamdaki havayı ölçüyor. Ölçülen değerler standarda uymuyorsa cihaz filtreleme özelliğiyle havayı standart değerlere getiriyor ve taze havayı ortama veriyor. Sercair’e özel tasarlanmış filtreler; gözle görülmeyen tozları, evcil hayvan tüylerini, yemek kokusunu, polenleri, küf ve bakterileri yakalayarak ayrıştırıyor. Cihaz kirletici maddeleri filtreye hapsediyor ve çektiği kirli hava yerine fanlar sayesinde ortama temiz hava yayıyor. Bu özel filtreleri dilediğiniz zaman kolayca değiştirebiliyorsunuz. Filtreleri kullandığınız ortam ve kullanım sıklığınıza göre 6 ile 12 ay arasında değişmesi gerekiyor. Sercair App, filtrelerin değişmesi gerektiğine dair uyarıyı kullanıcıya gönderiyor. Böylece kullanıcıların filtre durumunu takip etmesine gerek kalmıyor. Kullanıcılar, Sercair App sayesinde cihazın bulunduğu ortamdaki hava değerlerini takip edebiliyor. Geçmiş verilere ulaşabiliyor, uzaktan cihazın bulunduğu ortamdaki değerleri görebiliyorlar. Ek olarak cihaz, anormal bir durumla karşı karşıya kalırsa (gaz kaçağı gibi) kullanıcıya hemen uyarı gönderiyor.

Pencere sisteminin bir parçası haline gelen Sercair Pure ürününün montaj süreci nasıl gelişiyor? Cihaz takıldığında cephe tasarımında ne gibi değişiklikler oluyor?

Pure kolayca monte edilen bir hava temizleme cihazıdır. Ürün sipariş edildiği dakikadan itibaren bütün süreçlerle titizlikle ilgileniyoruz. Kırma dökme işlemi yapmıyoruz. Alıcıyı hiçbir konuda mağdur etmiyoruz, taşınma gibi durumlarda kolayca evi eski halinde bırakabilmelerini sağlıyoruz. Montaj işlemi maksimum bir saat sürecek bir işlem. Pure, evin iç tasarımında herhangi bir bozulma yaratmadığı gibi cephede de bir müdahale gerektirmiyor. Sarkan kablosu, akıtan filtresi, kalın hava boruları ya da cepheye tutturulan dış ünitesi yoktur. Pure, temiz hava sağlamanın yanında tasarım sürecinde mimarların karşılaştığı nem, koku, rutubet gibi problemlere çözüm olmayı hedeflemiştir. YouTube kanalımızdan montaj süreci ile ilgili videoları da izleyebilirsiniz.

Ar-Ge süreci devam ediyor mu? Çalışmalardan bahseder misiniz?

Ar-Ge sürecimiz tüm hızıyla devam ediyor. Yeni ürünümüz Moni Way yolda… Cihazımızı her türlü ulaşım aracına uyum sağlayabilecek şekilde tasarladık. Her türlü iç mekânda temiz hava sağlamak istiyoruz. Araçlarda temiz hava dengesini sağlamak zor olabiliyor. Çoğu zaman aracı havalandırmak için ya cam açıyoruz ya klima. Yine de iç-dış hava kalitesi dengesini sağlamak bu şekilde mümkün değil. Özellikle pandemi döneminde ortak kullanılan araçların havalandırılması ve içerisinde temiz hava solumak çok önemli hale geldi. Uzun zamandır üstünde çalıştığımız Moni Way; toplu taşımalarda kullanılan otobüslerde, iş yeri servislerinde, okul servislerinde, kişisel aracınızda, karavanda, vapurda ve benzeri ulaşımı sağlayan araçlarda kullanılabilecek. Sercair olarak nereye giderseniz orda olmaya kararlıyız. Daha fazlası için de çalışmaya ve çözümler üretmeye devam edeceğiz. 

sercair 90b

 

Müşterilerle ilişkiniz nasıl? Geri dönüşlerden memnun musunuz?

Sadece müşterilerimiz değil bütün paydaşlarımızla ilişkimiz kuvvetli. Amerika, Avrupa ve Türkiye pazarında patentli olmamızın da güven kurma anlamında destekleyici olduğunu düşünüyorum. Her övgüyü, eleştiriyi özenle değerlendiriyoruz. Günün sonunda insan sağlığına etki edebilecek bir iş yapıyoruz. Müşterilerimiz de bizden memnun olmalı ki; geçen yıla göre cihaz yaygınlığımızı yüzde 300 oranında büyütmüş, kullanıcı kitlemizi yüzde 450 oranında genişletmiş bulunmaktayız.

Hangi bölgenin Sercair’e daha çok ihtiyacı var? Bayilerinize nasıl karar veriyorsunuz? Pandemi dönemi ürünün bilinirliliğini nasıl etkiledi?

Sercair, şehirde yaşayan herkesin kullanması gereken cihazlar üretmektedir. Hatta; Giresun’da köyde yaşayan bir çift kışın soba kullanmak zorunda kaldığı için evlerine Pure taktırdı. Kışın yaşadığınız bölgede hava ne kadar temiz olursa olsun, evlere bu havayı almak kolay olmuyor. Bu sebeple alıcı kitlemizi sınırlayamıyoruz. Ürünümüzle ilgilenen herkese kolaylıkla ulaşabilmeyi hedefliyoruz. Bayi ağımızı günden güne büyütüyoruz. Şu an İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa başta olmak üzere birçok ilimizde yaklaşık 50’yi aşkın Yetkili Satış Noktamız, 30’u aşkın da bayimiz bulunmaktadır. Seçilen bayilik türüne göre bölgelerin satış ve montaj yetkisini veriyoruz. Cihazımız pencere üzerine montaj yapıldığı için pencere ve cephe sektöründe de deneyimli showroomu olan bayilere öncelik veriyoruz. Bayilerimiz tüm cihazlarımızın ve filtre, koku gibi sarf malzemelerin satış yetkisine sahip oluyor. Bayilere ek gelir sağlayan bir fırsat oluyor. Pandemi döneminde müşteri portföyümüzü büyük oranda genişlettik diyebiliriz. Analizlerimize göre ürünlerimiz en çok villa projesi yapanların ve villa sahiplerinin dikkatini çekmiş olsa da diğer konut bölgelerinde de ihtiyacın fazla olduğunu gözlemliyoruz.

Vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Eklemek istediğiniz bir şey var mı?

Emekleri için Win&ARTProje - ALU&Art Dergilerine çok teşekkür ediyorum. Herkese sağlıklı, temiz hava soluyabildiği günler diliyorum. 

sercair 90c

Thanks to Its Wide Range of Product Patents, Sercair keeps on expanding Its Customer Portfolio despite Pandemic

We interviewed with Niyazi ESİM, Sales Representative of Sercair, the new-gen smart air cleaning technology, so that we not only have become more familiar with the company, but also have gained information regarding the aspects of their products that create difference.

Powered by OrdaSoft!