sistem aluminyum Sistem Alüminyum, Yenilikçi Ürünler İçin Yatırımlarını Soluksuz Sürdürecek

İDDMİB tarafından her yıl düzenlenen İhracatın Metalik Yıldızları ödül töreninde, yurtdışı satış rakamlarıyla 2018 ve 2019 yıllarında alüminyum çubuk ve profiller kategorisinde 1’incilik ödülüne layık görülen Sistem Alüminyum’un Satış Müdürü Erdoğan YILMAZ ile gerçekleştirdikleri faaliyetler ve yeni ürün çalışmalarına yönelik bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

sistem aluminyum 1

Öncelikle ürün gruplarınızdan ve bu gruplar içerisinde geliştirdiğiniz yeniliklerden biraz bahsedebilir misiniz?

Sistem Alüminyum A.Ş. olarak 26 yıllık tecrübemizle; endüstriyel veya inşaat sektörü veya endüstriyel amaçlı kullanılan ekstrüzyon alüminyum profiller, Alutech System Series markası ile cephe kaplama ve mimari sistemler ile Alutech Bond markası altında alüminyum iç veya dış mekânda kullanılabilen alüminyum kompozit panel üretimi yapıyoruz. Alanında ihracat lideri ve öncü bir üreticiyiz. Yoğun ihracat yapan bir kuruluş olduğumuz için, uluslararası geçerliliği olan sertifikalarımızı artırmak için son yıllarda üst düzey bir çaba gösteriyoruz. Pazarın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiğimiz alüminyum mimari cephe sistemlerimizin yanı sıra Ür-Ge bölümüz inovatif çalışmalar da hazırlamaktadır. Yakın zamanda piyasaya sunacağımız yenilenmiş F-50 Energy cephe sistemimiz girdiği tüm test aşamalarında üstün performans gösterdi. F50 Energy Cephe Sistemimizin yapı sektörü tarafında çok beğeni alacağına eminiz.

‘Yeni Normal’ dönem sizin için nasıl ilerliyor? Sektördeki gelişmeler ve şirketinize olan etkilerine kısaca değinebilir misiniz?

Pandemi sürecinde maalesef pek çok sektörde bir daralma söz konusu oldu. Binlerce firmada cirolarda ve finans akışında sıkışıklık yaşandı. Biz, daha öncesinde özenle yönettiğimiz İş Sağlığı ve Güvenliği yapılanmamızı daha da pekiştirdik. İşçi servislerimizden çalışma ortamlarına, yemekhanelerimizden toplantı salonlarımıza her bölümde hijyen ve temizlik kurallarımızı daha özenli ve kontrollü şekilde uygulamaya dikkat ediyoruz. Aldığımız tedbirlerle tesislerimizde vakalar söz konusu olmadı. Hatta son 6 aylık dönemde, dünya çapındaki ekonomik daralmaya rağmen, istihdamımızı yüzde 5 oranında artırarak, çalışan sayımızda 850 kişiyi aştık. Güvenli bir ortamda üreterek büyümeye devam ediyoruz. Kapasitelerimizi daha da verimli kullanmaya özen gösteriyoruz. Daha verimli kanallara öncelik veriyoruz. Bu dönemde kurum içi teknolojik yatırımlarımızı daha hızla tamamlamak zorundaydık. Çünkü pek çok çalışanımız aylarca evlerinden yani uzaktan bağlantı ile işlerini yaptılar. Altyapımız duruma büyük ölçüde hazır olduğu için iş kaybı yaşadığımızı söyleyemeyiz. Aksaklıkları hızla giderecek teknik uzmanlığa sahip bir bilgi işlem bölümümüz bulunuyor. İş istasyonlarımız ve sunucularımız 24 saat aktif olarak çalışmaktadır.

Pandemi iş yapış alışkanlıklarımızı tabi ki etkiledi ve değişim yaşıyoruz. Örneğin bu süreçte pek çok Avrupalı üretici ve müşteri, tedarik taleplerini Uzak Doğu’dan Türkiye’ye yönlendirdi. Böylece Türk üreticiler için yeni iş birliklerinin ve fırsatların kapıları aralanmış oldu.

Salgının etkileri azalmaya başladığında sizce sektörde ne gibi fırsatlar meydana gelebilir? Bu noktada marka olarak ne gibi hazırlıklarınız mevcut?

Ülkemizde son dönemde özellikle emlak alanında yaşanan kredi genişlemeleri piyasaya bir hareketlilik getirdi ve ötelenen projelerin inşasına tekrar başlandığını görüyoruz. Sistem Alüminyum olarak biz sadece yapı endüstrisi için değil; otomotivden beyaz eşyaya, mobilyadan elektrik-elektroniğe pek çok sektör için yarı mamul tedarik ediyoruz. Dövizde bir sakinleşmeyle tüm sektörlerde öngörüler daha tutarlı yapılmaya başlanacaktır, bu da zincirleme bir reaksiyonla piyasaların-sektörlerin özgüvenlerini ve cirolarını pekiştirecektir. Türkiye dünyadan kopuk değil, biz 53 ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Dolayısıyla dünya sağlığında Covid-19 etkisinin azalmaya başlamasıyla küresel tüketimde patlama yaşanacağını söylemek çok yanıltıcı olmayacaktır. Bu süreçte ötelenen tüm istek ve ihtiyaçlar giderilmeye başlandığında ekonomik canlanma hızlı yaşanacaktır. 2020 yılı maalesef tüm dünya için zorlu bir şekilde sonlanıyor. 2018’in ardından 2019 yılında da alüminyum çubuk ve profiller ürün grubunda ihracat satış rakamlarımızla “İDDMİB-İhracatın Metalik Yıldızları” 1’incilik ödülüne sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2021’in 2’nci yarısı itibariyle, dünyayı etkileyen bu sağlık sorunlarını arkamızda bırakacağımız ve endüstri olarak daha büyük başarılara koşacağımız bir döneme gireceğimizi umuyoruz.

sistem aluminyum 1b

Bu yıl içerisinde ne tür yenilikleriniz olacak?

Geçen yıl almayı hak ettiğimiz IATF 16949:2016 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi Sertifikası ile yerli ve uluslararası otomotiv üreticileriyle iş yapabilecek yetkinlikte bir kuruluş olduğumuzu tescilledik. Otomotiv, katma değeri yüksek bir endüstri malumunuz. Sistem Alüminyum olarak önceliğimiz, uluslararası dev otomotiv kuruluşlarıyla çalışma imkanlarımızı artırmak olacak. Mimaride cephe, kapı-pencere, ofis bölme gibi alanlara hitap eden alüminyum profil sistemlerimiz için ürün geliştirme faaliyetlerimize sürekli yatırım yapıyoruz. Sektörümüzde maliyet etkin yenilikler ve ürünler aralıksız geliştirilir. Biz de bu yaklaşımı benimsedik. Yakın zamanda kurumsal kimlik yenilenmesi çalışmalarımız sonucunda, şirket ve ürün logolarımızda bir yeniliğe gittik. Modern, daha kolay anlaşılır ve zamanımıza daha uygun bir anlayışla logolarımızı yeniledik.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Win&ARTProje ve ALU&Art Dergileri olarak, kesintisiz sürdürdüğünüz basın yayın hayatınız için sizleri tebrik ediyor destekleriniz için teşekkür ediyoruz.

Sistem Aluminium is to Resume Its Investments For Innovative Products Relentlessly

We interviewed with Erdoğan YILMAZ, Sales Director of Sistem Aluminium, having been awarded with the Grand Prize in the Category of Aluminium Rods and Profiles in the years of 2018 and 2019 thanks to its foreign sales figures, in the Award Ceremony of Metallic Stars of Export being annually held by İDDMİB (İstanbul Union of Ferrous & Non-Ferrous Metals Exporters) on the operations they conduct and their efforts for new products.

sistem aluminyum 1c

Powered by OrdaSoft!