arma yapiArma Yapı Sistemleri A.Ş, Yenilikçi Bakış Açısıyla Sektördeki Yerini Yükseltiyor

Arma Yapı Sistemleri A.Ş Ortakları Ayhan Bayram ve Cem Yeşilırmak ile 27 yıllık arkadaşlıklarının son 10 yılına damga vuran ortaklıkları aracılığıyla sürdürdükleri faaliyetleri, yeni gelişim alanları üzerine bir röportaj gerçekleştirdik.

 

 

 

 

arma yapi 1 

Röportajımıza başlarken sizleri tanıyabilir miyiz?

Ben, Ayhan BAYRAM. 1973, İstanbul doğumluyum, evli ve iki çocuk babasıyım. 1992 yılında Türkyılmaz isimli PVC firmasında satış sorumlusu olarak girdiğim sektörde, aynı firma bünyesinde, Almanya’dan aksesuar ithalatı ve satışına başlayınca,  ben de sektörün aksesuar alanıyla tanıştım. Zamanla bu alanda uzmanlaştım. 1996 yılında G-U’nun Türkiye’de faaliyete geçmesiyle firmanın bünyesine geçtim. 2010 yılına kadar bu firmada görev yaptım. 2010 Yılında kurduğumuz Arma Yapı Sistemleri A.Ş’de ROTO, FORNAX ve İTO bayilikleri ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Ben, Cem YEŞİLIRMAK. 1977, İstanbul doğumluyum, evli ve iki çocuk babasıyım. 1993 yılında, ben de Türkyılmaz firmasında satış bölümünde iş hayatına atıldım. 2000 yılında  G-U’nun satış ekibinde yer aldım. 2010 yılında ayrılıp, ortağımla birlikte firmamızı kurduk. 27 yıllık arkadaşlığımızın son 10 yılını, hem ortak hem de arkadaş olarak sürdürüyoruz.

Firmanızın yapılanması, faaliyetleri ve ürün grupları hakkında bilgi verir misiniz?

2010 yılından bu yana faaliyet gösteren firmamız ile PVC, alüminyum ve ahşap profilleri için gerekli olan mekanik ve elektronik kapı pencere donanımlarının, bağlantı elemanlarının ve izolasyon malzemelerinin satışını gerçekleştiriyoruz. Firmamız Türkiye’nin tamamında satış yaptığı gibi, ihracat konusunda bir gelişme içindedir. E-ticaretin öneminin bilincinde olduğumuz için, 2019 yılı başından itibaren yeni bir satış kanalı olarak onu da devreye aldık. Firmamızın bünyesinde ağırlıklı olarak Roto Frank, İTO ve Fornax markalarının satışını yapıyoruz.

Ürünlerinizin başarısını garantileyecek rekabetçi avantajlarınız nelerdir?

Öncelikle çalıştığımız firmaları müşteri olarak görmekten ziyade bir arada olmaktan zevk aldığımız, aynı zamanda beraber çalışarak kazandığımız bir aile olarak görüyoruz. Bu yüzden dostlarımıza verdiğimiz değer neticesinde tecrübeli, işine hâkim, güler yüzlü personelimiz ile onlara en kaliteli hizmeti, uygun fiyat ve ödeme şartları ile sunuyoruz. Kısaca biz firma olarak kaliteli ürünleri, kaliteli hizmet anlayışıyla değerli dostlarımıza ulaştırıyoruz. Bu karşılıklı samimiyet ve güven bizi pazarda rekabetçi kılıyor.

Öncelikle yeni yerinizde başarılarınızın devamını dileriz. Yeriniz ile ilgili ilgi verebilir misiniz?

Teşekkür ederiz, çıktığımız bu yolda bizler de Allah utandırmasın diyoruz. Aslına bakarsanız her yenilik, yeni başarılara yelken açmak gibidir. Biz de büyük bir depoya geçerek, hizmet kalitemizi daha yukarılara taşımak istedik. 1.200 metrekarelik alanda, yüksek raf sistemi ve araçlarla depo kapasitemizi 3 katına çıkarttık. 20 kişilik dinamik kadromuzla yurtiçi ve yurtdışı siparişlerinin daha hızlı ve doğru hazırlanarak ulaşımını sağlayacağız.

Pandemi dönemindeki çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

Aslına bakarsanız pandemi dönemini de yoğun geçirdik, bir taraftan yeni yerimizle ilgili tadilata devam ettik ve taşınma sürecini tamamladık. Diğer taraftan satışlarımızı sürdürdük. Önce sağlık prensibiyle esnek çalışma programı uygulayarak çalışma arkadaşlarımızın sağlığını ön planda tuttuk. Pandemi sürecini kazasız atlatmak için azami tedbirleri aldık ve almaya devam ediyoruz.

Çin bilindiği üzere birçok sektörde etkin bir ülkeydi. Bundan sonraki süreçte sektörümüzde Çin ürünleri ile ilgili neler yaşanır?

Çin’den ithal edilen ürünlere ek vergiler gelmesi, ürünlerin fiyatının yükselmesinin ve o ürünlerin Türkiye’de üretilmesinin önü açılmış oldu. Bunun etkisini çok kısa bir süre içinde de hissetmeye başladık. Yerli üretim yapan firmalar şuan çok yoğun çalışıyor. Bunun artarak devam edeceğini düşünüyoruz.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

2020 yılının bu son çeyreğinde biran önce şu pandemi ve getirdiği sorunlardan kurtulmayı ümit ediyor ve herkes için sağlık diliyoruz. Win&ARTProje ve ALU&Art Dergileri olarak sizlere teşekkür ediyoruz.

Arma Yapı Sistemleri A.Ş Raises Its Place In The Sector With Its Innovative Perspective 

We had an interview with the Partners of Arma Yapı Sistemleri A.Ş, Mr. Ayhan Bayram and Mr. Cem Yeşilırmak about the activities they have carried out through their partnership that highlighted the last 10 years of their 27-year friendship and about new development fields.

arma yapi 2

Powered by OrdaSoft!