ABG Group Çalışmalarına Hız Kesmeden Devam Ediyor

ABG Group Yönetim Kurulu Başkanı,  Ahmet Burak GÖÇÜMLÜ ile yaptığımız röportajda katıldıkları İstanbul Avrasya Pencere Fuarı’nı değerlendirip fuarda sergiledikleri ürünler, yenilikler ve gerçekleştirdikleri etkinlikler hakkında konuştuk.

 

 

 

 

 

abg group 64a

 

Katıldığınız İstanbul Avrasya Pencere Fuarı’nı değerlendirir misiniz?

Biz şirket olarak,  her zamanki titizliğimiz ve kalite yönetimimiz çerçevesinde, bayilerimiz ve misafirlerimiz için harika bir fuar hazırlığı gerçekleştirdik. Ancak dünyada hızla yayılmaya başlayan yeni tip Corona virüs sebebiyle, birçok yurtdışı misafirimiz ziyaretlerini iptal ettiler. Sadece bize özel değil, genel olarak yabancı misafirlerin fuara katılımı oldukça düşüktü. Avrasya Cam, Kapı, Pencere Fuarı da kendinden sonraki birçok fuar gibi ertelenebilirdi ancak fuar organizatörü bu yönde bir tasarruf kullanmadı. Önceki yıllara göre aksiyonu daha düşük bir fuar gerçekleşti diyebiliriz.  

Fuarda sergilediğiniz ürünler ve yenilikleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

ABG Group’un Alüminyum Isıcam Profili markası ARATECH, artık Şişecam onaylı bir ürün. Onaylı ürünlerimizi tanıtma fırsatı bulduğumuz için mutluyuz. Bunun yanı sıra, ARATECH Plastik Isıcam Takozlarını da sektöre sunduk. Isı yalıtımlı camların montajında da artık ABG Group ürünlerini göreceğinizi ve bu ürünlerin sayısının giderek artacağını söyleyebiliriz. 

Fuar süresince gerçekleştirdiğiniz etkinliğiniz varsa bilgi verir misiniz?

ABG Group ekibi misafirlerini en iyi şekilde ağırlamak için hiçbir detayı unutmadı. Fuar süresince gerçekleştirilen trio müzik dinletisiyle misafirlerimizle keyifli anlar yaşadık. Fuarın üçüncü günü ABG Group aile yemeği organizasyonumuzu gerçekleştirdik. 150’den fazla misafirimizle unutulmaz bir akşamda birlikte olduk.  

2020 yılı içinde yurtiçinde ve yurtdışında katılım sağlayacağınız fuarlar nelerdir?

Maalesef yeni tip Corona virüs sebebiyle ülkemizde olduğu gibi yurtdışında da fuar ve organizasyonlar belirsiz bir süreye kadar ertelenmiş veya iptal edilmiş durumda. Salgının en kısa sürece neticelenmesi ve dünyanın normalleşmesinden sonra programlarımızı tekrar gözden geçireceğiz ancak 2020 yılı dünya için kayıp bir yıl olacak gibi görünüyor. 

2019 yılını markanız ve sektörümüz açısından değerlendirir misiniz?

Geçtiğimiz yıl ABG Group için oldukça başarılı geçti. Yeni üretim hatlarımızı devreye aldık. Üretim ve satış kapasitemizin artmasıysa karlılığımız da pozitif yönde etkilendi. Yatırımlarımızı daha da büyütmek için önemli adımlar attık. Yurtiçi pazarda payımızı artırırken, ihracat kanadında da yeni ülkelerle, yeni müşterilerle, ABG Group ürünlerini buluşturduk. Bu ivmenin gelecek süreçte de aynı şekilde artacağına şüphemiz yok. 

 

abg group 64b

2020 yılı hedef, plan ve beklentilerinizden bahseder misiniz?

Bu sorunun cevabı yılbaşında tabi ki daha farklıydı, ancak şirketlerde insanlar gibidir. Yeni durumlara, yeni şartlara hızla adapte olmaları ve en iyi olanı yapmaları gerekir. Ülkemizi ve dünyayı derinden etkileyen yeni tip Corona virüs sebebiyle planlarımızda revizyonlar gerçekleştirdik. Öncelikle ABG Group ailesinin birer parçası olan çalışanlarımızın sağlığı için kısa çalışma sistemine geçiş yaptık. Bu süreçten çalışanlarımızın da en az seviyede etkilenmesi için, ABG Group hiçbir çalışanının iş akdini feshetmedi, ücretsiz izne göndermedi. 2020 yılının dünya için kayıp bir yıl olacağını söylemiştik. Ama bu kaybı avantaja çevirmek için attığımız adımlar var. Farklı ürün grupları ile ilgili Ar-Ge çalışmalarımıza yoğunlaşma imkanı bulduk ve bunu değerlendiriyoruz. Üretime ve müşterilerimizin ürün taleplerini karşılamaya devam ediyoruz. Tabi ki 2020 yılından en büyük beklentimiz salgının bir an önce son bulması ve daha çok insanın hayatını kaybetmemesi olacaktır.

Değerli vaktinizi ayırdığınız için teşekkür ederiz. Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mıdır?

Bayilerimize, müşterilerimize ve okurlarınıza sosyal mesafenin önemini bir kez daha hatırlatırız. Sağlık Bakanlığı’nın tavsiyelerine riayet edilmesinin bu süreci en kısa sürede atlatmamız için ne kadar önemli olduğunu vurgulamak isteriz. Win&ARTProje / ALU&ART Dergileri Ekibine de sağlıklı günler diler, teşekkür ederiz. 

ABG Group Carries on Its Activities Ever-Increasingly  

In our interview with the Board Chairman of ABG Group, Ahmet Burak GÖÇÜMLÜ, we have not only assessed the İstanbul Eurasia Window Fair they attended, but also talked about the products and innovations they showcased, and the activities they conducted thereat.

 

Powered by OrdaSoft!