aluexpoAlüminyum Sektörü Dev Buluşmasına Hazır

Türkiye’de 30 yıldır metalurji sektörünün önde gelen fuarlarını organize eden Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilen 7. Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makina ve Ürünleri İhtisas Fuarı - ALUEXPO, 3- 5 Mart tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde alüminyum sektörünü buluşturuyor.

 

Alüminyum dünyada demir-çelikten sonra en yaygın kullanılan metal olarak her geçen gün önem kazanıyor. ALUEXPO da sektörün gücü ve coğrafi konumunun avantajı ile dünyanın dört bir yerinden gelen alüminyum üreticilerinin ve tedarikçilerinin vazgeçilmez buluşma noktası olmaya devam ediyor. İlki 2009’da organize edilen ALUEXPO, sektörle paralel olarak kısa sürede büyük bir gelişim göstererek, alüminyum konusunda büyüklük açısından dünyanın en önemli 3 fuarından biri haline geldi. Türkiye’de ve dünyada alüminyumun hem üretiminin, hem de tüketiminin çok hızlı arttığı düşünüldüğünde ALUEXPO, iş dünyası için kaçırılmayacak bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

2022 Yenilikler ve Yeni Rekorlar Senesi Olacak

Bu sene Aluexpo için yenilikler ve yeni rekorlar senesi olacak. Fuarın 2009’da 9 ve 10 nolu hollerde başlayan yolculuğu bu sene yeni holler, yeni yerleşim ve rekor stand alanı ile taçlandı. 2019 da 9.197 metrekare olan net stand alanı bu sene 11.700 metrekare ye ulaşarak %27 artış gösterdi. Bu alan üzerinde 203 yerli, 29 ülkeden 145 yabancı olmak üzere toplam 348 firma, en yeni teknolojilerini, en yaratıcı ürünlerini alüminyum dünyasına sunacaklar. Fuarı, alüminyum üreticileri ve tedarikçileri olmak üzere, yoğun olarak alüminyum ürün kullanılan inşaat ve yapı, otomotiv, beyaz eşya, savunma, ulaştırma, ambalaj, enerji, alüminyum mutfak eşyası ve daha birçok sektör ilgilisinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Alüminyum Sektörünün Uzmanları 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu Sahnesinde

ALUEXPO ile eş zamanlı olarak, TALSAD, TMMOB Metalurji ve Malzeme Mühendisleri Odası Eğitim Merkezi-METEM ve Tübitak MAM işbirliği ile 10. Uluslararası Alüminyum Sempozyumu gerçekleştirilecek. Sempozyumda sektörün önde gelen isimleri, uzmanlar ve akademisyenler teknolojik gelişmeleri tanıtacak ve sektörde karşılaşılan problemlerin çözümü konusunda dinleyicilerle bilgi ve görüş paylaşımında bulunmak için etkin bir ortam yaratılacak. Sempozyum, sektörü ekonomik, teknolojik ve bilimsel alanlarda irdeleyerek ve yeni gelişmeler hakkında bilgilendirmeyi sağlayarak Türkiye’nin alüminyum dünyasındaki yeri ve geleceğine projeksiyon oluşturacak. 10. Uluslararası Alüminyum sempozyumu, EAA-Avrupa Alüminyum Birliği, ABD Alüminyum Birliği, EAFA Avrupa Alüminyum Folyo Birliği temsilcilerinin, küresel trendlerin irdelendiği sunularıyla yer aldığı özel oturumlarda alüminyum dünyasının geleceği ALUEXPO’da çizilecek.

Tedarikçiler ve Üreticileri Buluşturacak

Alüminyum sektörünün tüm tedarikçileri, ergitme, döküm, ısıl işlem ve yeniden ısıtma teknolojileri, basınçlı döküm makina ve ekipmanları, kokil döküm makina ve ekipmanları, sürekli döküm makina ve ekipmanları, refrakterler ve yalıtım malzemeleri, hadde teknolojileri, ekstrüzyon ve tel çekme teknolojileri, döküm, dövme ve ekstrüzyon kalıpları, kalıp ve aksamlarının üretimi ve malzemeleri, test, ölçüm ve kontrol teknolojileri, hurda prosesleri, yeniden kazanım, ıslah, geri dönüşüm teknolojileri, yüzey işlemleri, servis ve danışmanlık hizmetleri, dernekler ve yayınlar yine ALUEXPO’da yerlerini alacaklar.

Alüminyum sektörünün tüm üreticileri, birincil alüminyum, sekonder alüminyum, yarı bitmiş alüminyum ürünler; levha, profil, külçe, biyet, vb., döküm, dövme, hadde ürünleri, mimari uygulamalar için alüminyum sistem ürünleri, endüstriyel üretimler için yarı mamüller ve diğer alüminyum ürünlerini sergileyecekler.

Alüminyum Döküm ve Yüksek Basınçlı Döküm Teknolojileri ALUEXPO da!

Hızlı büyüyen alüminyum döküm sektörü açısından da büyük önem taşıyan ALUEXPO, döküm sektörünün hem üreticileri hem de tedarikçilerini bu profesyonel platformda buluşturuyor. Birincil ve ikincil alüminyum üreticileri ile döküm, kokil ve yüksek basınçlı döküm ve dövme, hadde teknolojileri üreticileri ve kullanıcıları Aluexpo’da buluşacaklar.

T.C. Ticaret Bakanlığından “Alım Heyeti” Desteği

ALUEXPO İhtisas Fuarı, yurtdışı tanıtım faaliyetlerimizin yanı sıra uluslararası ziyaretçi sayısının attırılması amacıyla T.C. Ticaret Bakanlığı’nın koordinatörlüğünde düzenlenen “Alım Heyeti” programına dahil oldu. Program kapsamında tüm alüminyum sektörünü hedefleyen heyet çalışmaları başlatıldı. Ticaret Bakanlığı’ndan gelen desteğin yanı sıra organizatör firma Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş. tarafından organize edilen yurtdışı alım heyetleri ile daha fazla ziyaretçi bekleniyor.

Ücretsiz Servisler

ALUEXPO, davetli ve kayıtlı sektör ilgilileri için 10.00-18.00 saatleri arasında ücretsizdir, davetiye ile giriş yapabilirler. Fuar ziyaretçileri için İstanbul içinde bazı noktalardan belli saatlerde ücretsiz servisler kaldırılacak.

Ziyaretçi Ön Kayıt Formunun Avantajları

Fuar alanında kayıt sırasında vakit kaybetmek istemeyen sektör ilgilileri Ziyaretçi Ön Kayıt formunu doldurabilirler. Detaylı bilgiye www.aluexpo.com adresinden ulaşabilir, bizi sosyal medya hesaplarımızdan ve ALUEXPO mobil uygulamamızdan takip edebilirsiniz.

Aluminium Industry is Ready for the Great Meeting

The 7th International Aluminum Technologies, Machinery and Products Trade Fair-ALUEXPO, organized by  Hannover Messe Ankiros Fuarcılık A.Ş., the organizer of the reputable fairs of the metallurgy industry in Turkey for the last 30 years, brings together the aluminum industry in Istanbul Fair Center between March 3-5.

Powered by OrdaSoft!