Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

alurail

Dairesel - Kare - Dikdörtgen ve Electron Seri Korkuluk Sistemleri Teknik Şartnamesi
Yeni Nesil Korkuluk Sistemleri Alurail’in Genel Müdürü Tolga ÖRSMAN Dairesel, Kare – Dikdörtgen ve Electron Seri Korkuluk Sistemleri Teknik Şartnamesi konusunda okuyucularımızı bilgilendirdi.

Tüm serilerde kullanılan hammadde 6063 seri orijinal biletlerden oluşmalıdır. Ekstrüze tekniği ile şekillendirilebilen alüminyum profiller sırası ile termikleme (sertlik kazandırılma), polisajlama (yüzey parlatma) ve anodik oksidasyan (eloksal) işlemleri ile üretilmeli, TS 422 ve 4922 malzeme ve yüzey işlem standartlarına göre işlem görerek üretilmelidir. Profiller ile beraber çalışan yardımcı aksesuarlarda da genelde aynı prosesler uygulanmalıdır. Hem profiller, hem de aksesuarların aynı özellikteki malzemelerden işlenmesi, sistem garantisi ve uyumu açısından önemlidir. Aksesuarlarda döküm tekniği kesinlikle kullanılamaz.

Eloksal (Anodik Oksidasyan) kaplama aralığı minimum 10 – 12 mikron olmalıdır. ( TS 422 – 4922 – Ekim 1986 ) Bu oran hem profil, hem de yardımcı bağlantı aksesuarları için geçerlidir.

Malzeme Kalınlık ve Özellikleri:
Dairesel serilerde, sistem vidalama tekniği ile oluşmaktadır. Bu nedenle et kalınlıkları 2,5 mm’nin altında kullanılmamalıdır.

alurail 2

Vidalar ve Yardımcı Malzemeler:
Sistem bağlantıları vidalar yardımı ile gerçekleştirilir. Galvaniz kaplı 4,2 x 19 mm – 4,2 x 45 mm ebatlı düz vidalar kullanılmalı, akıllı vida tekniği diş toleransları nedeni ile kullanılmaz.

Ayrıca alüminyum ile kaplı vida arasında zaman içinde oluşabilecek korozyonu bertaraf etmek için özel vida kimyasalları kullanılır.

Kare – dikdörtgen ve electron serilerde, sistem sıkıştırma tekniği ile oluşturulur. Küpeşte dikme bağlantılarında Alurail markasının geliştirdiği ve patentlediği detayda, profilde oluşturulan çift yuvada sıkıştırma işlemi yapılır. Vidalama sisteminden en önemli artısı gevşeme problemi oluşmaz. Profil iç dizaynları bu teknikte özel olarak geliştirilip test edilmiştir. Cam taşıyıcı profillerde alt bazalar imbuslar yardımı ile dikmeye çektirilir.

Sistem Ankrajlaması (Zemine Sabitleme): Her üç sistemde de SD 37 galvaniz kaplı malzemeden ve minimum 35 cm boyunda ve 20 mm çapında olmalıdır. Epoksi akrilat bazlı kimyasal harçlar (Chemofast – Alman Menşeli) yardımı ile zemine sabitleme yapılır. Kesinlikle akemi ya da çelik dübelli sistemler hammadde kalitesi ve zemin yapısı çeşitliliği açısından kullanılmamalıdır.

Bütün derilerde profil dikmeli sistemlerde; taşıyıcı dikme aks aralıkları max. 100 cm’yi geçemez. Bu mesafe Alurail – Art Dikmeli ve Alurail – Elips Dikmeli Sistemlerde özel ankraj ve bağlantı malzemeleri yardımı ile 180 cm’ye kadar çıkarılabilir.

İmbuslar ve Yardımcı Malzemeler:
Özellikle Alurail’in Kare – Dikdörtgen ve Elektron Serilerinde kullanılan sistem bağlantıları metal kelebekli imbus tekniği ile gerçekleştirilir. Ayrıca alüminyum ile kaplı vida ya da imbus arasında zaman içinde oluşabilecek korozyonu bertaraf etmek için özel kimyasallar kullanılır.