Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

aluteam logoALUTEAM Faaliyetlerine Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Merkezi Kurulum Çalışmaları ile Devam Ediyor

ALUTEAM, akademinin araştırma kapasitesi ile sanayinin üretim tecrübesini birleştirerek, alüminyum üretimi yapan firmaların katma değeri yüksek alanlarda farklılaşmalarını sağlayacak ürün geliştirme faaliyetlerine katkıda bulunuyor. Bu kapsamda çalışmalarına yenisini ekleyen ALUTEAM, Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı Projesi ile gelişerek devam ediyor.

 

 

 

aluteam 63a

Merkez bünyesinde yürütülen TR10/18/YMP/0038 kodlu Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı (ASTEL) Projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı 2018 yılı Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenen projelerden biri. Kısa adıyla ASTEL olarak bilinen bu proje Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği iş birliği sayesinde geliştirilmiş ve Pencere Üreticileri Kalite Birliği Derneği ile Türkiye Alüminyum Sanayiciler Derneği’nin katkısıyla da geliştirilmeye devam ediyor.

Bu proje ile alüminyum yapı sistemi üreten ve uygulayan firmalar; yapı sistemlerini ve aksesuarlarını tasarlayan firmalar ve mimarlar; yapı sistemlerinde çalışmalarda bulunan araştırmacılar, akademisyenler ve çalışmak isteyen öğrencilere ulaşılması hedeflenmekte. Öte yandan proje kapsamında kurulan “Cephe Akademi” ile çalışmaların profesyonel bir eğitim programına dönüştürülmesi sağlandı. 30 Ekim 2019 tarihinde kapılarını açan akademi, 150 saatlik programını tamamladıktan sonra ilk mezunlarını verecek. Gerçekleştirilecek olan test ve eğitim faaliyetleri sayesinde birbirini destekleyen ve büyüten bir yapı oluşturmayı hedefleyen proje ekibi test merkezi kurulum çalışmalarını sürdürüyor. Kurulumu başlayan sistem testleri laboratuvarları sayesinde alüminyum sanayicilerin ve cephe uygulamacılarının temel ihtiyaçlarını karşılayacak uluslararası standartlara uygun bir altyapı teşkil edilmiş olacak. Böylece laboratuvardan elde edilecek veriler genelleştirilerek, ürün ve üretimin geliştirilmesi, katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkarılması sağlanmış olacak. Tüm bu katma değerler sayesinde projenin en önemli hizmetlerinden biri de alüminyumun mimari uygulama alanlarında yetkin ve deneyimli iş gücünün yetiştirilmesi olacak.

ASTEL Proje Ekibi çıkış noktalarını alüminyum sektörünün sistem testleri ihtiyaçlarını yurt dışından veya sektör temsilcilerinin kontrolünde olan yabancı menşeili sertifika sahibi laboratuvarlardan sağlaması ile ülkemizin kaynaklarının yabancı sermayeye aktarılması ve sektörün büyük sermayeli temsilcileri bu duruma karşı ortak bir eylemde bulunmamasından doğan ihtiyaç olarak tanımlıyor. Proje ile ülkemizin kaynaklarının yurtiçinde kalmasının sağlanması ve sektörün tüm temsilcilerinde iş birliği bilincinin yaygınlaşmasını amaçladıklarını da ekliyorlar.

Cephe Akademi İlk Mezunlarını Veriyor

Cephe Akademi ASTEL projesi kapsamında süren, hafta içi 18.30-22.00 saatleri arasında Salı, Çarşamba ve Perşembe akşamları olacak şekilde programlanmış bir mesleki gelişim eğitim programı. Sektör çalışanlarının yanı sıra bu alanda eğitimine devam eden öğrencilere yönelik olarak sürdürülen Cephe Akademi, aynı zamanda bu alanda kümelenme bilincinin olgunlaşmasına hizmet ediyor. Aktif olarak cephe odaklı çalışmalarını yürüten güçlü eğitmen kadrosuyla on üçüncü haftasını geride bırakan Cephe Akademi’de on farklı ders aynı anda yürütülüyor. Bugüne kadar Genco BERKİN, Nevin GÜNEY TOK, Yaşar AKÇA, Gökhan ÖZER, Musa TURAN, Beni KOHEN, Hüseyin GÖKDEMİR, Ercan ÖZGÜL, H. Sefa ERTAN, Can KARADUMAN, Hüsamettin YILDIRIM, Burak PEKOĞLU, Ersoy ÇAKIR, Duyal KARAGÖZOĞLU, Cüneyt GÜLSEREN, Mehmet BALKIŞ, Serhat USLU, Orhan DEMİREL, Ümit SAVUN, Bora ÇELEBİOĞLU ve İlker İBİK’in eğitmen olarak görev aldığı programın en önemli özelliği derslerin birbirini tamamlayacak şekilde tasarlanmış olması. Cephe Sistemlerine Giriş, Cephe Sistemleri, Cephe Tasarım ve Etüt, Statik, Malzeme, Proje Hazırlama Teknikleri, İmalat ve Montaj Teorileri, Standartlar ve Testler, Kalite Kontrol olarak sıralanan ilk dokuz dersin ardından, on iki saat sürecek olan Pratik Uygulama dersi ile program tamamlanmış olacak. Toplamda 150 saatlik bir paket eğitim olan Cephe Akademi’nin Şubat 2020 itibariyle ilk mezunlarını vermesi planlanıyor.

ALUTEAM continues its activities with Aluminum Building Systems Test and Training Center Installation Works                 

ALUTEAM, by combining the research capacity of the academy with the production experience of the industry, contributes to product development activities that will enable companies producing aluminum to differentiate in areas with high added value. In this context, ALUTEAM, which adds a new one to its works, continues to develop with the Aluminum Building Systems Test and Training Laboratory Project.

 

aluteam 63b