Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

eti aluminyumETİ ALÜMİNYUM TESİSİ HAKKINDA;

•          Eti Alüminyum A.Ş. Türkiye’nin tek entegre birincil alüminyum üretim tesisidir.

•          Eti Alüminyum A.Ş.’nin 400.000 ton/yıl alüminyum Hidroksit ve 200.000 ton/yıl Alüminyum oksit (alümina) kapasitesi mevcuttur.

•          Sıvı alüminyum üretim kapasitesi 60.000 ton/yıl’dan 82.000 ton/yıl’a çıkarılmıştır.

 

•          Özelleştirmeden önce neredeyse kapanmak üzere olan Eti Alüminyum’da üretilen sıvı alüminyumun alüminyum saflık oranı % 99,3 – 99,6 iken yatırımlar sonrası min. %99,80 saflıkta ürün üretilmeye başlanmıştır.

•          Yapılan yatırımların miktarı 2019 yılı itibari ile 540 milyon usd’ye ulaşmıştır.

•          Eti Alüminyum A.Ş. tesislerinde 2000 kişi istihdam edilmektedir.

•          Eti Alüminyum A.Ş. üretimleri ile yaklaşık 250 milyon usd/yıl ithalatı önlemektedir.

 eti aluminyum 58a

 

eti aluminyum 58c

ETİ ALÜMİNYUM A.Ş. YAPILMASI PLANLANAN YATIRIMLAR

Yeni yatırımlar ile kapasite artışı ve özel ürün üretimlerinin yapılması planlanmaktadır.

•          Kablo ve compound sektörleri için 35.000 ton/yıl kapasiteli ince taneli kristallendirilmiş Aluminyum Hidroksit üretim tesisi yatırımına başlandı (2019 yılı sonunda bitirilmesi planlanıyor) ve bu stratejik yatırım ile; Türkiye’ de üretilmeyen ve ithal edilen ürünlerin ülkemizde üretilerek ekonomiye katkı sağlanması planlanmaktadır.

•          Refrakter, porselen, fayans, sır, cilalama, cam, izolatör, seramik sektörlerinde ve ayrıca zırh malzemesi olarak kullanılabilecek özel alümina üretimi gerçekleştirilmesi planlanmaktadır.

•          Elektroliz tarafında ise yatırımı tamamlanan yeni nesil sıvı alüminyum (prebaked tech.)üretim teknolojisi kullanılarak ilave elektroliz hücrelerinin (120 adet ) kurulumu ve bunu destekleyici yatırımların yapılması ile sıvı alüminyum üretim kapasitesi 100.000 ton/yıl daha attırılarak toplam ham alüminyum üretim kapasitesi 182.000 ton/yıl seviyesine çıkarılması ve bu yatırım ile ilave 1.100 kişi istihdam planlanmaktadır.

 

ETİ ALÜMİNYUM PROSES AKIŞI

eti aluminyum 58b

 

eti aluminyum 58d