Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

reynaers“Reynaers ile Cephe Sohbetleri” Serisinin İkincisi Gerçekleşti

‘Mimarlar Cephede’ panelinde mimarlar, cephe üzerine düşüncelerini kendi yapılarından örneklerle ele aldı. AURA-İstanbul ve Reynaers Türkiye iş birliğinde “Cephe Sohbetleri” serisi Cem İLHAN, Durmuş DİLEKÇİ ve Melike ALTINIŞIK’ı ağırladı.

 

 

 

reynaers 58a

Mimar ve tasarımcıları, yapı ürünleri ve üreticileri ile ortak bir platformda buluşturan AURA-Focus konferans dizisi, cephe sistemleri firması Reynaers Alüminyum Türkiye iş birliğinde “Cephe Sohbetleri” ne devam ediyor. 19 Aralık 2018 tarihinde “Yapıda Arayüz: Cephe” konferansı ile başlayan seride, cephe, mimari tasarım sürecinden uygulama tekniklerine, farklı coğrafyalardaki mimari çözümlerden teknolojik olanaklara kadar tüm yönleri ile uzmanlar tarafından inceleniyor.

Serinin ikinci etkinliği, 27 Mart 2019 tarihinde “AURA Focus: Mimarlar Cephede” başlığı etrafında gerçekleşti. Cem İLHAN, Melike ALTINIŞIK ve Durmuş DİLEKÇİ’nin konuşmacı olarak katıldığı panelin moderatörlüğünü AURA-İstanbul’un kurucularından Kurtul ERKMEN üstlendi. Mimarlar, cephe üzerine düşüncelerini, yaklaşımlarını; kendi yapıları üzerinden ele aldı.

Cem İLHAN, “Cephedeki Mimarlığın Üç Sorusu” ile başlayan konuşmasında:

- Cephe ne zaman tasarlanır?

En baştan düşünülen bir tasarım problemi midir, yoksa sürecin içinde ortaya çıkan, kendini yavaş yavaş kuran, olgunlaşan bir unsur mudur?

- Cephe neyi vaat eder?

Cephe yapının içinde kurgulanan bir yaşantıya ait bir vaat midir? En baştan düşünülen bir tasarım problemi midir?

- Cephe bir temsiliyet sorunu mudur?

Gücü mü? Adaleti mi? Geçmişe özlemi mi? Çevreye duyarlılığı mı? Özgürlüğü mü? soruları üzerinden bir rota izledi.

Vehbi Koç Gölcük Kültür ve Yaşam Merkezi, FORD Otosan Ar-Ge Merkezi, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi ve BASF Teknopark İstanbul İnovasyon Merkezi yapılarını, tanımladığı sorular üzerinden ele aldı.

Melike ALTINIŞIK, cepheye “Ara Diyalog Mekanı” olarak yaklaştı ve cephenin gelişiminde tarihsel bağlama değinerek konuşmasına başladı. Modernizm ve öncesinde, mimarlarının imgesel yansımalarının sonuç ürünü olarak ortaya çıkan cephe tasarımları hakim iken, günümüzde çevresel verileri içinde barındıran, kullanıcı odaklı, sürdürülebilir ve mimarların daha çok tasarım verilerini organize edici rol üstlendikleri bir tasarım sisteminin cephe tasarımlarında ön plana çıktığını vurguladı.

Günümüz cephe anlayışı ve teknolojilerine İstanbul’da yapımı devam eden fütüristik yapıdaki 369 metrelik ‘İstanbul TV ve Radyo Kulesi’ projesi üzerinden ele alarak konuşmasını sonlandırdı.

Durmuş DİLEKÇİ ise yapıların yakın çevreyle kurduğu ilişki bağlamında mimarları, iç mekan fonksiyon şemalarında olduğu kadar, derisi üzerinde de çalışmaya yönlendirdiğini belirterek konuşmasına başladı. Bu derinin kendi mekanını oluşturan, bir strüktürü olan, bazen de içteki mekanlara ve oluşumlara hiç dokunmayan sadece kendinden bahseden bir katman olabildiğine değindi. Yapıyı kullananın dışarıya bakan gözüyle, kentten yapıyı gözleyen arasında önemli bir geçiş noktası oluşturduğunu vurguladı.

Buyaka AVM, Hills Hotel & Rezidans, Selenium ve Bahriye Üçok Anaokulu yapıları üzerinden örneklerle konuşmasını sonlandırdı.

Herkesin katılımına açık ve ücretsiz olan etkinliğe, sektör temsilcisi mimarlar, cephe danışmanları, yapı sektörü profesyonelleri, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

2nd of the series “Facade Talks with Reynaers” has been held

In the “Architects on the Facade” panel architects discussed their views on the facade with examples from their own structures. With the cooperation of AURA-Istanbul and Reynaers Turkey, “Facade Talks” series host Durmuş DİLEKÇİ and Melike ALTINIŞIK.