Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

fsmu 2FSMVÜ’nün  3 Projesine İSTKA’dan Destek

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi’nin 3 projesi, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer görüldü.

İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) 2018 Yenilikçi ve Yaratıcı İstanbul Mali Destek Programına başvuran Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı (ASTEL), FSM Teknoloji Transfer Ofisi Kurulumu Projesi, KURAM LONCA: İstanbul Geleneksel Sanat ve Zanaat Atölyeleri ve Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı (ASTEL), ISTKA desteğiyle yürütülecek.

istanbul kalkinma ajansi

Alüminyum Yapı Sistemleri Test ve Eğitim Laboratuvarı (ASTEL)

Proje, sektörle birlikte yapılan çalışmalar neticesinde belirlenen ortak ihtiyaçlardan en önemlilerinden birisi olan yapı sistem testlerinin ülkemizde yerli imkânlarla test edilmesini amaçlamaktadır. Proje, alüminyum malzemeden imal edilmiş yapı sistemlerine uygulanacak sistem TIP-I testlerinin sektörün ortaklığında kurulacak akredite bir laboratuvar ve ilgili faaliyetleri kapsamaktadır.

FSM Teknoloji Transfer Ofisi Kurulumu Projesi

Mühendislik Fakültesi’nin yürüteceği FSM Teknoloji Transfer Ofisi Kurulumu Projesi ile üniversite-sanayi birlikteliğinden yenilikçi alanlarda yeni ürünler, girişimler ve yapılar ortaya çıkarılması amaçlanıyor. Meydana getirilecek değer ve birikim, İstanbul bölgesinin küresel bir yenilik üretim merkezi olmasına katkı sunacak.

KURAM LONCA: İstanbul Geleneksel Sanat ve Zanaat Atölyeleri

Proje kapsamında; geleneksel sanat ve zanaat dallarında geçmişte üretilen bilgi ve deneyimin gelecek nesillere kayıpsız aktarılması ve ekonomik bağlamda ustalığın sürdürülebilirliğinin sağlanması ile geleneksel usta-çırak ilişkisinin canlandırılması amaçlanıyor.

Proje kapsamında İstanbul özelinde faaliyet gösteren mevcut geleneksel sanat ve zanaat erbabının envanteri oluşturulacak ve yeni nesiller ustalar tarafından eğitilecektir. Faaliyetlerin tamamı, Vakıf Kültür Varlıklarını Koruma Uygulama ve Araştırma Merkezi (KURAM) bünyesinde organize edilerek akademik bilgi ile geleneksel sanat ve zanaat erbabının tecrübe paylaşımını esas alacak bir yapı kurulacaktır. Bu sayede, geçmişteki “lonca” yapısının etik kuralları, kalite kontrolü ve insan yetiştirme geleneği KURAM sorumluluğu altında kurumsal olarak yeniden canlandırılacaktır.