Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

musiad logoMÜSİAD Vizyoner’17 de Türkiye’nin Dönüșüm Geleceği Konușuldu

Dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden biri olan Türkiye için bir yol haritası niteliğinde olan ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) düzenlediği Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi tamamlandı.

 

 

 

 

musiad 67a

‘Niçin Dönüşüm’, ‘Nasıl Dönüşüm’, ‘Ne’ye Dönüşüm’ ve ‘Türkiye’nin Dönüşümü’ ana başlıklarının konuşulduğu zirveye katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK yaptığı konuşmada, “Büyük Türkiye’nin on yıllardır önünü açan kurumların başında Anadolu ruhunu taşıyan MÜSİAD geliyor. Bizim için MÜSİAD ruhuyla, aklıyla farklı bir kurumdur” dedi. MÜSİAD Başkanı Abdurrahman KAAN ise şöyle konuştu: “Vizyoner bir gelecek imajıdır. Vizyoner aynı zihinde hemfikir insanların birbirlerini inşa etme alanlarıdır.”

Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi, iş adamları, sektör temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının da aralarında bulunduğu geniş bir katılımla İstanbul Wow Hotel’de yapıldı. İki yılda bir düzenlenen ve iki gün süren zirvede konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK, “Vizyon güçlü Türkiye için çok önemli bir kelime. 15 yıldır ekonomimiz güçlendirmek ve Yeni Türkiye’yi inşa etmek adına çok önemli adımlar kararlılıkla atıldı, atılmaya da devam ediyor. 15 yıldır sınırımızda süren bir savaş var, dünya küresel bir kriz içinde ama Türkiye büyümesini emin adımlarla sürdürüyor” dedi.

Yapay Zekâ Kullanım Alanı Yaygınlaşmalı

Yerli ve milli kaynakların önemine değinen ALBAYRAK, “Türkiye enerjideki yerli kaynaklarını sonuna kadar en verimli şekilde kullanmalı. Kadın ve gençlerimiz de ülkemizin en önemli kaynaklarından. Tasarım yeteneği, zekâsıyla kadınlarımızın; müteşebbis ruhuyla gençlerimizin öne çıktığı insan kaynağından en yüksek fayda sağlayacağımız bir sistem kurmalıyız. Dünya değişiyor, erkek kadın ayrımı yapmadan insan kaynağımızı sistemin içine maksimum düzeyde dâhil etmeliyiz. Geleceğimizde söz sahibi olacak sektörlerde mesleki eğitim ve Ar-Ge çalışmaları kurum kültürüne girmeli. Yapay zekânın kullanım alanının yaygınlaşması dünyanın dönüşümüyle ilgili ipuçları veriyor” diye konuştu. ALBAYRAK sözlerini şöyle noktaladı: “Bakanlık olarak Vizyoner’17’de iki gün boyunca yapılacak olan beyin fırtınalarını yakından takip edeceğiz.”

Dönüşümün İktisat ve Ticaretteki Adı Yeni Ekonomi

Dönüşümün iktisat ve ticaretteki adının yeni ekonomi olduğuna dikkat çeken MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN, bu model adını, iktisadi faaliyete konu olan girdinin yapısından ve bu girdi etrafında biçimlenen iktisadi kültürün değişiminden aldığını belirtti. KAAN, “Yeni ekonominin ana girdisi ve dayanağı bilgidir. Bilgi ekonomisinde kuruluşların en önemli kaynakları klasik üretim faktörleri değil bilgi ve beşerî sermayedir. Yeni ekonomi dijitaldir ve sanallaşma belirgin karakteridir. Yeni ekonomi bir ağ ekonomisidir. Veri akışı ve iletiminin hızı rekabet avantajı sağlar. Günümüzün piyasa sisteminde ayakta kalacak firmalar bilişim akımına anında tepki verebilen ve hızlı stratejik kararlar alabilenlerdir. Nihayet yeni ekonomi küresel bir dönüşüm ekonomisidir” dedi. KAAN sözlerini şöyle sürdürdü: Hayalleri olan insanların idealleri olmalı. İdealleri olan insanların planları olmalı. Planları olan insanların ise gelecek hakkında fikirleri ve bu fikirleri paylaşabileceği platformları olmalı.’’

AR-GE Politikalarımızı Gözden Geçirmeliyiz

Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi, Sektör Kurulları Komisyonu ve Vizyoner 17 İcra Kurulu Başkanı Bayram ŞENOCAKLI’nın açılış konuşmasıyla başladı. Endüstri 4.0 olarak isimlendirilen bir döneme girdiklerini belirten ŞENOCAK, teknolojinin liderlik ettiği akıllı makinelerin etkin olacağı döneme geldiklerine dikkat çekti. 2002 yılından sonra, siyasi ve ekonomik hayatta yaşanan istikrarla birlikte Türkiye’nin büyük bir değişim ve dönüşüm sürecine girdiğini söyleyen ŞENOCAK bu değişim ve dönüşüm ekonomi, siyaset, dış politika, enerji, endüstri, dijital ve bilgi teknolojileri başta olmak üzere bütün alanlarda etkisini hissettirdiğini vurguladı. ŞENOCAK sözlerine şöyle devam etti: “Endüstri 4.0 ile birlikte Ar-Ge politikamızın da yeniden gözden geçirilmesi söz konusu olacak. Özellikle Endüstri 4.0’e hazırlık olması itibariyle yapay zekâ uygulamaları, otonom araçlar, nesnelerin interneti, robotik teknolojiler gibi yeni nesil teknolojilere özel bir yönlendirme ve liderlik yapılması gerekiyor. Özetle yeni sanayi devriminde geç kalmamalıyız.”

Zirveye Dönüşüm Damgasını Vurdu

Zirvenin ilk gününde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat ALBAYRAK, SAHA İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Hasan BÜYÜKDEDE, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker AVCI, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman KAAN’ın katılımıyla ‘Niçin Dönüşüm’, ‘Nasıl Dönüşüm’ oturumları gerçekleştirildi.

The future of Turkey’s Transition has been discussed in MÜSİAD Vizyoner’17

Vizyoner’17 Sectors Summit which is in the quliafication of a road map for Turkey, one of the most rapidly changing countries of the world and is organized by independent industrialists and businessmen’s association (MÜSİAD), has been completed.

musiad 67b