Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

iddmib logoMERTÖZ; “Metal Ürünleri İhracatında Artış Sürüyor”

Geçtiğimiz seneye göre olumlu bir ivme ile yükselişe geçen Demir ve Demir Dışı Metaller ihracatı Ağustos ayında da büyümeye devam etti.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği Ağutos ayı sektör ihracat rakamlarını açıkladı.

 

 

iddmib 49a

Geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla demir ve demir dışı metaller sektörü ihracatı yüzde 17’lik bir büyüme ile 623 milyon doları buldu. Bu rakamların ihracatçıyı ümitlendirdiğine değinen İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Başkanı Rıdvan MERTÖZ, “2017 yılında geçen seneye göre Şubat ayı dışında sürekli artış kaydeden sektör ihracatı Temmuz ayında yüzde 30 artışla rekora imza atmıştı. Türkiye geneli ihracat artışının yüzde 11,9 oranında gerçekleştiği Ağustos ayında, sektörümüzün yüzde 17’lik bir büyüme ile  gerçekleştirdiği 623 milyon dolarlık ihracat, genel ihracat büyümesinin üzerinde seyreden sektörümüzü hedefleri doğrultusunda umutlandırdı” dedi. Sektörün 2017 yılında yakaladığı büyüme ivmesine dikkat çeken Rıdvan MERTÖZ “Ocak-Ağustos dönemi ihracatına bakıldığında toplamda 4 milyar 505 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiği görüldü. Bu dönemde metal ürünleri ihracatı miktar bazında yüzde 6,2, değer bazında ise yüzde 10,8 arttı. Sekiz aydaki sektör ihracatında ilk 10 ülke, Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa, Irak, Romanya, Bulgaristan, Polonya, İspanya, ABD olarak sıralandı. Alt sektörler bazında bakıldığında ise birliğimiz bünyesinde ilk 8 aylık süreçte gerçekleştirdiği 1 milyar 273 milyon dolarlık ihracat ile alüminyum sektörümüz birinci sırada yer aldı ”dedi.

“Ur-Ge Projeleri Etkilerini Göstermeye Başladı”

Daralan ihracat pazarlarını çeşitlendirmek ve ihracatçılara yeni pazarlar açmak için Ekonomi Bakanlığı’nın destekleriyle gerçekleştirilen Ur-Ge projelerinin ihracat rakamlarına yansımaya başladığını da vurgulayan MERTÖZ, şunları söyledi; “Sektör ihracatı, alternatif pazarlarda ciddi bir artış kaydetti. Özellikle birliğimizin bu pazarlara yönelik çalışmaları ve 2018 planlarındaki Ur-Ge projeleri faaliyetlerinde yer verdiğimiz alternatif pazarlarda yaşanan bu gelişmelerin ihracatçının motivasyon ve başarı ivmesini artıracağına inanıyorum” diye konuştu. Birlik olarak son dönem faaliyetlerinde özellikle Güney Amerika’ya odaklandıklarını belirten MERTÖZ, “İhracat rakamlarımıza baktığımızda da ne kadar doğru yolda olduğumuzu anlıyoruz. Orta ve Güney Amerika bölgesinde ise miktarda yüzde 38,5 ve oranda yüzde 24 artış kaydedildi. Asya ülkelerine gerçekleştirdiğimiz ihracatta da çok ciddi bir büyüme ivmesi yakaladık. Asya kıtasına ihracat değerde yüzde 39,3, miktarda ise yüzde 47,4 artış gösterdi. Özellikle Çin yüzde 111 ile Güney Kore de yüzde 49 değerinde artış göstererek ön plana çıktı” dedi.

MERTÖZ; “Increase in Metal Products Exports”

Exports of Iron and Non-Ferrous Metals continued to grow in August with a positive momentum as compared to the past.