Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

rehaau

REHAU’dan Bir İlk Daha

Ankara Tapu  Kadastro Genel  Müdürlüğü Binasının BKT (Beton Isısı Kontrolü) sistemi Türkiye’de ilk defa  ve yalnızca REHAU tarafından uygulanmaktadır.UNDP’nin (Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı) “Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi”  kapsamında Ankara Sincan ilçesinde yapımına devam edilen Sincan – Etimesgut Ankara  Tapu  Kadastro Genel  Müdürlüğü binası,  ihaleyi alan Tunçay  İnşaat Sanayi  Turizm İşletmeleri A.Ş. tarafından yapımına devam edilmektedir.

 

 

Binada Türkiye’de ilk defa uygulanan BKT sistemi  (Beton Isısı Kontrolü,  Beton  Kern  Temperierung) ile beraber toprak kaynaklı ısı pompası destekli çalışacak olan sistem, hem soğutma hem  de  ısıtma  sistemine destek verecek şekilde tasarlanmıştır.

 

Kat betonu içine yerleştirilen REHAU 20x2,0  mm Rautherm S borular  sayesinde, bina  kütlesinin  ısıl olarak  aktivasyonu sağlanarak, ana  ısıtma  ve soğutma sistemlerinin çok  daha düşük maliyet ile çalışmasına olanak  tanıyor.

Yerden ısıtma sisteminden farklı olarak, BKT (Beton Isısı Kontrolü),  sadece, yapı inşaat halindeyken yerleştirilebiliyor. Yani, BKT sistemi inşası bitmiş binaya uygulanamıyor.

En önemli özelliği ise ilk yatırım maliyetine göre düşük olması ile işletme maliyetinde büyük tasarruf sağlamasıdır.

Ayrıca geleceğe yönelik olan,  toprak kaynaklı ısı pompası ya da güneş enerjisi gibi alternatif enerjilerle  kombine edilebilen bir çözüm sunmaktadır.

Günümüz inşaat tekniği ile inşa edilen yapılarda, BKT (Beton Isısı Kontrolü) ile kalın duvarlı eski tip binalardaki ısıl etkiyi yakalamak mümkün oluyor. Bunun için beton yapı bileşenleri içerisine inşaat esnasında uygulanan borulardan, kış aylarında normal bir ısıtma sistemine nazaran daha düşük sıcaklıkta, yaz aylarında ise normal soğutma sistemlerine nazaran daha yüksek sıcaklıkta akışkan geçirerek bu  etki sağlanabilmektedir.

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Binası’nda 2.300  m2’lik alanda  uygulanan BKT sisteminde Oksijen   bariyerli,  peroksit  çapraz bağlı,  polietilen,  RAU-PE-Xa’dan  mamul  Rautherm  S borusu 20x2,0  mm  çapta kullanılmıştır. Sistemin ana  ağıtım kolektörleri için 1’’ çapında paslanmaz çelikten mamul  gidiş  barında reglaj  ayarlı debi  göstergeli ısıtma/soğutma kolektörleri kullanılmıştır.

Beton içerisinde kalacak bağlantıların kullanılmasının gerektiği durumlarda ise  ek bir takım çantasına gerek kalmadan REHAU patentli  % 100 sızdırmazlık  garantili geçme manşon bağlantısı tekniği uygulanmıştır.

Mimari Proje: Atelier  Ten,  Willen Associates  Architekten WAA,

Mekanik Proje: Bahri Türkmen Mühendislik,

Danışmanlık: Ekodenge tarafından projelendirilmiştir.

Uygulayıcı: Ahmet Emin YÜKSEL Mühendislik  (REHAU)

Another renewal  at REHAU

The system for controlling  concrete  heating  (BKT) used at the building of Ankara General Directorate of Land registry and Cadastre  is being applied  for the first  time  and only by REHAU in Turkey.