Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

İDDMİB, Sanal Ticaret Heyetleri ile Hedef Büyüttü

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), Latin Amerika ile başlayan Sanal Ticaret Heyetleri’nde rotasını, Orta Asya’ya çevirdi. Özbekistan ve Kazakistan’a düzenlediği heyetler aracılığıyla, her iki ülkeye yapılan ihracatı artırmayı hedefliyor.

 

 

 

 

iddmib 12a

 

Türkiye’nin ihracatına önemli bir katma değer sunmak adına gerçekleştirdiği çalışmalarını aralıksız sürdüren İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), düzenlediği Sanal Ticaret Heyetleri ile uluslararası ticaret köprülerini sağlamlaştırıyor. İlk olarak Latin Amerika ve Körfez bölgesine Sanal Ticaret heyetleri başlatan İDDMİB, 22 üye firmasıyla 29 Haziran-2 Temmuz tarihleri arasında Özbekistan’la, 6-9 Temmuz tarihleri arasında ise Kazakistan’la Sanal Ticaret Heyeti düzenledi.

Özbekistan, 700 milyon dolardan fazla, demir ve demir dışı metaller ithalatı gerçekleştiriyor. Türk demir ve demir dışı metaller sektörü, Özbekistan’a 50 milyon dolar ihracatı ile Özbek pazarından yüzde 7’lik pay alıyor. Kazakistan, demir ve demir dışı metaller ithalatı 2,5 milyar dolar. Türk demir ve demir dışı metaller sektörü, Kazakistan’a 36 milyon dolar ihracatı ile Kazak pazarının yüzde 1’lik payına sahip bulunuyor. 

Öncelikli Hedef; Altyapı, Karayolu, Havaalanı, Terminal Projeleri

Kazakistan’a ve Özbekistan’a gerçekleştirdikleri Sanal Ticaret Heyetleri aracılığıyla bölgedeki pazar payını artırmayı hedeflediklerini vurgulayan İDDMİB Başkanı Tahsin ÖZTİRYAKİ, konuya ilişkin şu değerlendirmede bulundu: “Özbekistan ve Kazakistan hedef ülkelerimiz arasında yer alan, toplamda 50 milyon nüfus ile 56 milyar dolarlık ithalat yapan Orta Asya’nın büyük pazarlarındandır. Bu ülkelerde devam eden altyapı, karayolu, havaalanı, terminal gibi projelerde yer almak, öncelikli hedefimiz. Özellikle Sanal Ticaret Heyetlerine ara vermeden devam ediyoruz. Eylül ayına kadar gerçekleştireceğimiz heyetler ile firmalarımıza pazar paylarını arttırmada öncülük edeceğiz. Özbekistan ve Kazakistan ile demir ve demir dışı metaller ihracatımız, toplamında yaklaşık 86 milyon dolar. Sektör ihracatımızın yüzde 1’lik payına sahip olan kardeş ülkelerimiz ile daha fazla etkileşimde bulunarak ticaret hacmimizi arttırmalıyız. 

 iddmib 12b

 

Sanal Ortamda Uluslararası Platform Yarattı

Günümüzde dijital platformlar daha da önem kazandı. Sanal fuarlar ve Sanal Ticaret Heyetleri ile hedef pazarlarımızda var olmaya ve iş ilişkilerimizi geliştirmeye devam ediyoruz. Metal sektörü genelinde Körfez Ülkeleri Sanal Ticaret Heyetimizde 24 katılımcı firmamız, 150’ye yakın iş görüşmesi yaptı. Türkiye’nin toplam demir ve demir dışı metaller ihracatının yüzde 1,75’i Körfez Ülkeleri olan Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve B.A.E.’ye yapılıyor. 5 Körfez ülkesi; toplamda; 13 milyon nüfus ile 262 milyar dolarlık toplam ithalat ve 21 milyar dolar demir ve demir dışı metaller ithalatı ile potansiyel bir pazar. Amacımız ortalama yüzde 2,5 olan pazar payımızı artırmak ki, firmalarımızdan gelen olumlu geri bildirimler doğru işlerde ilerlediğimizin ispatı niteliğinde. Bir diğer başarılı örnek, mutfak sektörü bazında yapmaya başladığımız Latin Amerika Bölgesi Heyetindir. 1’inci, 2’inci ve 3’üncü fazını haziran ayında tamamladık. İlk 2 fazda 120 ikili iş görüşmesi gerçekleştirdik. Latin Amerikalı satın almacıların Türk firmalarına gösterdikleri ilgi oldukça büyüktü. Türk firmaları da görüşmelerin gayet olumlu geçtiğini belirttiler. Katılımcı firmalar, uluslararası platformlarda yüz yüze görüşme şansının olmadığı bugünlerde oldukça iyi bir alternatif yaratıldığı kanısındalar.” 

 

İDDMİB (İstanbul Ferrous & Non-Ferrous Metals Exporters Association) turns its course to Central Asia with its Virtual Trade Delegations

 

İDDMİB carries on its “Virtual Landings” it has commenced during the pandemic period at full speed. Having landed its Virtual Trade Delegations first to Latin America, and then reached to the Gulf Regions, the Association now turns its course to Central Asia.