iddmibİhracatın Metalik Yıldızları 2018 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bu yıl 10 milyar dolarlık ihracat hedefi ile yola çıkan İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), geçen yıl gerçekleştirdikleri ihracat ile yıldızlaşan üyelerini ödüllendirdi.

 

 

 

iddmib odul metalik yildiz

21 farklı kategoride 64 ödül sahiplerini buldu. İhracatın Metalik Yıldızları 2018 Ödülleri Töreni’nde bu yıl bir ilke imza atılarak, sektör derneklerine ve ülke imajına katkıları olan yetenekli çocuklara ödüller verildi.

Geçen yılı 8,2 milyar dolarlık bir ihracat ile kapatan ve 2019 yılında ise 10 milyar dolarlık bir ihracat hedefleyen İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), İhracatın Metalik Yıldızları 2018 Ödül Töreni’nde, geçen yıl gerçekleştirdikleri ihracat ile yıldızlaşan üyelerini ödüllendirdi. İDDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin ÖZTİRYAKİ’nin ev sahipliğinde, T.C. Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna TURAGAY ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail GÜLLE’nin katılımıyla gerçekleştirilen, 21 farklı kategoride 64 ödülün sahiplerini bulduğu İhracatın Metalik Yıldızları 2018 Ödül Töreni’nde, bu yıl ilk kez sektörlerine verdikleri katkılarından dolayı sektör Sivil Toplum Kuruluşlarına ve uluslararası başarıları nedeniyle kültür ihracatçısı olarak adlandırılan yetenekli çocuklara ödüller verildi.

İhracatın Metalik Yıldızları 2018 Ödül Töreninde bir ilke imza atılarak ödül verilen başarılı çocuklarımızla ilgili İDDMİB Başkanı ÖZTİRYAKİ Buna benzer yeteneklerin desteklenmesi gerektiğinin altını çizerek genç yeteneklere olan desteğimizin devam etmesi gerektiğini vurguladı. Sadece mal ihracatı ile değil kültürel alandaki başarılarımızla da ülke markamızı yukarı taşımamız gerektiğini ifade etti.

Bu kapsamda 8 ay önce babasının yönlendirmesiyle piyanoyla tanışan ve Almanya’daki yarışmada Dünya İkincisi seçilen Doğu BALYEMEZ ile Prag’ta düzenlenen keman yarışmasında Dünya Birincisi seçilen Defne GÜNGÖR ödül aldı.

Metallic Stars of Export Awards were Bestowed to their Winners

Having started this year with the export goal of $ 10 billion, İstanbul Ferrous and Non-Ferrous Metals Exporters’ Association (İDDMİB) awarded its members having reached to stardom level with the exports they made in the year before.