seykoc logo“Alüminyumun Kullanıldığı Tüm Sektörlere Hizmet Vermekteyiz”

Üretim sektörünün ihtiyaç duyduğu her türlü, alaşımlı alüminyum ürünlerinin tedariği konusunda, akla gelen ilk çözüm ortağı olmaya devam edeceklerinin altını çizen Seykoç Alüminyum Yönetim Sistemleri Direktörü Erkan YILMAZ ile bir röportaj gerçekleştirdik.

 

Öncelikle markanızın sektöre kazandırdığı ürünleri, hizmet alanını sizden dinleyebilir miyiz?

Her tür form ve ölçüde, alaşımlı alüminyum hammadde tedariğini yapmaktayız. Ülkemizde, tedariğinde güçlük çekilen yüksek mukavemet ve işlenebilirlik özelliği istenen 2000, 5000, 6000, 7000 serisi alaşımlı alüminyum ürünlerini stoklarımızda bulundurmaktayız.

Bu bağlamda; ülkemizin lokomotif sektörlerinden olan, savunma, havacılık, otomotiv, enerji, makine/kalıp, marine, plastik/ambalaj, raylı sistemler, tanker/silobas, inşaat başta olmak üzere, alüminyumun kullanıldığı tüm sektörlere hizmet vermekteyiz.

120 kişilik hizmet kadrosu -ki bu sayının içerisinde 24 adet Metalürji ve Malzeme Mühendisi bulunmaktadır-, 5 bin tona yakın alaşımlı alüminyum stoğu, Ankara ve İstanbul’da 2 Adet Servis Merkezi ile Türkiye’nin tüm noktalarına, müşterinin istediği şartlarda ve terminde, ürün göndermekteyiz.

Sektörde, Seykoç Alüminyum’u öne çıkaran en önemli özellikleri; geniş makine parkuru, ülke çapında, kaliteli ürünü en hızlı şekilde müşteriye ulaştırması, deneyimli ve tecrübeli kadrosu ile, müşteriye alternatif ürün sunumu ve teknik desteği, ekonomik fiyat ve ödeme avantajı, yüksek stok kapasitesi, geniş ürün yelpazesi ve sertifikalı ürün tedariğidir.

Kaliteli ürün desteğinin yanında, yetişmiş personele ve teknolojik ekipmanla donatılmış olan, yüksek seviye malzeme test laboratuvarına da sahibiz. Laboratuvarımızı, 2019 yılı içerisinde akreditasyon ile taçlandırmayı hedefliyoruz.

Ayrıca, yeni ürün geliştirme konusunda; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi ile iş birliği yapmaktayız.

Başta yerel organizasyonlar olmak üzere, sosyal projelere de destek vererek, ülkemizin sürdürülebilir gelişimine her noktada katkı sağlamaktayız.

Bu özelliği ile ülkemizin alaşımlı alüminyum konusunda lider tedarikçisi ve örnek firması konumundadır.

 

 seykoc 53a

 

Katıldığınız Gebze Teknik Üniversitesi Sanayi ve Teknoloji Zirvesi hakkında bilgi verir misiniz?

Gebze Teknik Üniversitesi, dünyada da bir ilke daha imza atarak Sanayi-Üniversite İşbirliği çerçevesinde akademik hayatla reel sektörü bir araya getirmek, sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek, sanayicilerimizin Ar-Ge çalışmalarını öne çıkarmak ve sanayi - üniversite işbirliğini üst seviyeye taşıyarak, ülkemizin 2023 hedeflerinde bölgenin önemini daha da etkili bir şekilde vurgulamak üzere

11 - 14 Nisan 2018 tarihleri arasında “T.C Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı” ve “Kocaeli Valiliği” himayelerinde bu zirveyi gerçekleştirmiştir.

Dört gün boyunca, üniversite yerleşkesinde kurulan “Hi-Tech Prefabrik Yapı” içerisinde hayata geçirilen zirvede “IK, Ar-Ge, Endüstri 4.0, ve Girişimcilik” konularında paneller düzenlendi gerek yurtiçinden gerekse yurtdışından gelen uzmanlarla, akademik hayat ve reel sektör iş birliğinin önemi vurgulandı.

Katıldığınız bu organizasyonda hangi ürünlerinizin tanıtımını gerçekleştirdiniz?

Özellikle bu yıl satışa sunduğumuz ve tescilli markamız olan, ALUREX markalı “Cast Plate” ürününü tanıttık. Hemen hemen tüm sektörlerin ihtiyacı olan bir ürünü de ürün gamımız içerisine almış olduk. Üretim sektörünün ihtiyaç duyduğu her türlü, alaşımlı alüminyum ürünlerinin tedariği konusunda, ilk akla gelen çözüm ortağı olmaya devam edeceğiz.

Fuarları ve organizasyonları sektörümüz ve firmanız açısından değerlendirir misiniz?

Fuarlar, inovatif ürünlerin tanıtımı ve yeni ticari işbirliklerinin kurulması açısından ve hitap ettikleri sektörlerdeki tüm kesimleri bir araya toplaması açısından önemli organizasyonlardır. Fuar katılımları, özellikle geniş bir müşteri kitlesine kısa sürede ulaşabilme imkanı sunuyor. Bu imkanlar, zamanında ve akıllıca değerlendirilirse, firmalar adına çok güzel sonuçlar ortaya çıkacağına inanıyorum.

“We are Serving for All the Sectors in Which Aluminum is Used.”

We interviewed with the Director of Seykoç Alüminyum Yönetim Sistemleri, Erkan YILMAZ, emphasizing their aim to remain as the first solution partner that comes to mind in the supply of all sorts of alloyed aluminum products needed by the manufacturing sector.