schuco logo

Schüco,İran Pazarı’nda Aktif Rol Alıyor  

Schüco İran Ülke Müdürü Babak AMJADİ ile İstanbul Turkeybuild Yapı Fuarı’nda gerçekleştirdiğimiz söyleşide, “Türkiye ile İran’ın ortak iş birliği ve güç birliğinin bu yıl ve bundan sonraki yıllar artarak devam edeceğini hissediyor, bu olumlu gidişatın mutluluk verici olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

 

schuco 1

Schüco İran ofisiniz kaç yıldır hizmet vermektedir?
Schüco Türkiye olarak İran’daki ofisimiz 7 aydır hizmet vermektedir. Aktif satış faaliyetlerimiz yaklaşık 4-5 yıldır sürmesine rağmen ofisimizi yeni açmış bulunuyoruz. Şu an için 4 kişiden oluşan ekibimiz ile kaliteli hizmet anlayışımızı İran pazarında da oluşturmaya devam ediyoruz.

Neden İran’da ofis açma gereği hissettiğinizi ifade edebilir misiniz?
Schüco, İran’da ilk olarak markamızı tanıtıcı ziyaretler ve organizasyonlar yaparak işleyişini sürdürmekteydi. Ofisimizin açılması sayesinde 4 kişilik bir ekibe ulaşıldı ve proje yetkilileri, işverenler ile daha yakın temas kurulması sağlandı. İş ortaklarımızın ihtiyacı olan tüm gerekli teknik verileri ve dokümanları, broşürlerimizi İran ofisimizde bulmak mümkün. Ayrıca ofisimizin varlığı, Schüco’nun İran pazarına verdiği önemin bir göstergesidir. Schüco, marka kalitesi ile üst segmentte yer almaktadır ve açtığı ofis sayesinde İran pazarındaki kalite bilincini yükseltmek de hedeflenmiştir.

schuco 2Fuar organizasyonlarına katılım haricinde gerçekleştirdiğiniz diğer projeler hakkında bilgi verir misiniz?
Fuarlara katılıyor olmak da bir pazarlama politikasıdır; fuarlarda yer almak orada bizzat ürünlerimizi tanıtıp, işverenlere ve diğer sektör profesyonellerine ulaşarak ikili diyalogları güçlendirmemizi sağlamaktadır. Fuarlar dışında seminerler gibi farklı organizasyon planlarımız da bulunmaktadır.

İran’daki diğer markalar ile rekabet gücünüzü değerlendirir misiniz?
Biz projeye gittiğimiz zaman üst segment olarak değer görmekteyiz. Müşterilerimiz markamız ürünlerini bir kere kullandıktan sonra onun kalitesinden şüphe duymuyorlar. Çok geniş bir yelpazede ürün gamımız var. Müşterinin profiline ve taleplerine göre sistem seçimi yaparak ve fiyat detaylandırması gerçekleştirerek rekabet etme gücümüzü üst seviyede tutuyoruz.
Schüco bildiğiniz üzere sistem ve inovasyon firmasıdır. Dolayısı ile farklı müşteri gruplarına farklı ürün gruplarımız ile ulaşmaya çalışarak marka bilincimizi ve kalitemizi dikkatlerine sunuyoruz.

2014 yılının ekonomik değerlendirmesini ve 2015 yılı beklentilerinizi paylaşır mısınız?
2015 yılında ülkeler bazında inşaat sektörünün ivme kazanacağını düşünüyor ve sektördeki olumlu gidişatın tüm inşaat sektörünü kapsayacağını umut ediyorum. Dolayısı ile Schüco olarak büyük hedeflerimiz ve beklentilerimizin olduğunu ifade edebilirim.

Türkiye’nin İran ile ihracatının 16 milyon dolardan 30 milyon dolara yükseltileceği hedefi ile ilgili neler söylemek istersiniz?
Ortak iş birliği ve güç birliğinin bu yıl ve bundan sonraki yıllar artacağını hissediyor, bu olumlu gidişatın mutluluk verici olduğunu ifade etmek istiyorum.

Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan Tahran Confair 2015 Fuarı’na katılım sağlayacak mısınız?
Schüco alarak Tahran Confair Fuarı’na katılım gerçekleştireceğiz. Çözüm ortaklarımızla güzel gelişmelere imza atacağımızı düşünüyoruz. Tıpkı Türkiye’deki katılım sağladığımız fuarlarda olduğu gibi Confair Fuarı’nda da önümüzdeki yıllarda devamlılık sağlamayı hedefliyoruz.

İstanbul’u ve Türkiye’yi seviyor musunuz? Sizin son olarak eklemek istediğiniz farklı bir detay var mı?
İstanbul’u ve Türkiye’yi çok sevdiğimizi söyleyebilirim. Özellikle Türk mutfağını etkileyici buluyorum.

İlginize teşekkür ediyorum, yayın hayatınızda başarılar diliyorum.

Schüco, Takes an Active Role in Iran Market
“I feel that the cooperation and collaboration between Turkey and Iran will increasingly continue in this year and in next years and also want to express that I am so happy about this positive way.” Says Schüco Iran Country Manager Babak AMJADİ on our interview at İstanbul Turkeybuild Construction Fair.

schuco 3