Sehitlerimiz

EDİTORYAL

2023 Değerlendirmeleri ile 2024’e BakışKemal Bey resim 2021

Mimart Yayıncılık olarak 18 yıldır sektörün temsilciliğini üstlenen Win&ARTProje   ALU&Art Dergilerimizde firmalarımız, kurum ve kurulușlarımız ile 2023’ü değerlendirdik; 2024 öngörülerimizi masaya yatırdık. Geçtiğimiz yıl yaşadığımız “Yüzyılın felaketi” olarak tanımlanan Kahramanmaraş Depremlerinin 1.yılında, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini merkez noktamızda tutarak, doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim hususlarının önemini yeniden vurguladık.

Sektör temsilcilerimiz ile birlik ve beraberlik içerisinde çalışmalarımızı sürdürürken, sektörümüz için önemli olan her türlü organizasyon ve fuarlarda firmalarımızı temsil ederek onların ulusal ve uluslararası yolculuklarına değer kazandırmaya devam ediyoruz.

19-23 Şubat tarihleri arasında Almanya Stuttgart’ta düzenlenen R+T Almanya Panjur, Kapı-Geçiş ve Güneşten Koruma Sistemleri Fuarı’nda yerimizi aldık. Türk katılımının yüzde 100 arttığı fuarda Türkiye 120 firmayla en yüksek ikinci uluslararası katılım gerçekleştiren ülke oldu.

19-22 Mart 2024 tarihlerinde Almanya Nürnberg’te düzenlenecek olan kapı pencere sektörünün en büyük ve en önemli buluşmalarından biri Fensterbau Frontale Fuarı’nda, Tek Türk Medya Partneri olarak yerimizi alacağız. 1. Holde bulunan 132 nolu standımızda, fuara özel olarak hazırladığımız dergimizin dağıtımını gerçekleştireceğiz. Fuar alanındaki reklam ve tanıtım faaliyetlerimizle, sektör temsilcilerimizin geniş kitlelere ulaşmasını sağlayacağız.

Diğer yandan; Tüyap Fuarcılık’ın yurtdışı fuar satış ve medya partneri olarak Güneydoğu Avrupa’nın yükselen yıldızı Belgrad’ta geçtiğimiz yıl ilkini düzenlediğimiz WindoShow - Uluslararası Pencere, Kapı, Cam ve Ekipmanları Fuarı’nın 2.’si için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu yıl 22-24 Nisan 2024 tarihlerinde Seebbe Yapı Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenlenecek fuarın satışlarını gerçekleştirmeye devam ediyoruz.

“Güçlü Sanayi, Güçlü Türkiye” vizyonumuzla, ihracatta öncü, tüm sektör paydaşlarımızla birlikte uluslararası arenada hedeflerimizin ötesini görerek hep birlikte geleceğe emin adımlarla ilerleyeceğiz. Bu inancımız milletimizin çalıșmak ve üretmek konusundaki üstün mücadeleci gücüyle daha da yeşeriyor. Tüm firmalarımız yarattığı istihdam, üretim ve ihracat faaliyetleriyle Türkiye ekonomisine sunduğu katma değeri her geçen gün artırıyor.

Bizler de Win&ARTProje - ALU&Art Dergileri olarak ülkemiz ekonomisine katkı sağlayan tüm firmalarımızın başarılarıyla gurur duyuyoruz. Bu vesileyle sektör temsilcilerimize teşekkür eder, gelecek Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. 

 

imza

celalettin kirboz“Sektör Profesyonellerinin Yanında Olmaya Devam Edecektir”

Sektörümüzde yaşanan  problemler arasında  geçtiğimiz günlerde  önemli  yer  tutan  KDV sirküler,  İMMİB yönetimimizin  ve GALSİAD derneğimizin zamanında ve etkili girişimleri ile şimdilik giderildi  gibi gözüküyor.

 

 

 

 

galsiad 43a1

Bildiğiniz üzere bir süre önce yeni KDV taslağı Gelir İdaresi Başkanlığımız tarafından hazırlanarak, onaylanmak üzere Başbakanlığa yollanmıştı. Bu aşamada aldığımız bilgi ile konuyu tüm sektörümüze ve ilgili kurumlara sirküle ettik. Birlikte bir çalışma ve yol haritası gerekliliğini bildirdik. Hemen bayram arifesi olması nedeni ile İMMİB Yönetim Kurulu Başkanımız Rıdvan MERTÖZ konuyu  ertelememek adına gerekli girişimlerde bulunarak bizlere  Gelir İdaresi Başkanımızdan bir randevu aldı ve İMMİB yönetim  kurulu üyelerimiz  ile birlikte Ankara’ya  giderek makamda  kendilerine ve  ilgili bürokratlara konuyu  detaylıca ilettik. Bizleri gerçekten son derece  dikkatli dinleyen ve konuyu önemseyen Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı ve tüm bürokratlara bu  anlamda teşekkür etmemiz gerektiğini düşünmekteyiz.

Yapılan bu ziyaret ve hemen sonrasında konunun öneminin vurgulandığı alüminyum sektör  toplantısı  ile tartışılarak sektörümü ze  son zamanlarda gelen vergi  ve benzeri yüklerin, zaten zor günler  geçiren ekonomimizde ayrıca  bir olumsuzluk olacağı ve bunun muhakkak engellenmesi gerekliliği vurgulanmıştır.

Alüminyum sektörü ülkemiz için birçok  yönden önemsenmesi gereken ve  teşvik  edilmesi gereken bir sektördür. Parasal cirosunun yanı sıra alüminyum son derece stratejik  bir metaldir. Günümüzde enerji maliyetlerinin ülkemiz açısından önemini düşündüğümüzde, özellikle taşımacılık alanında hafifletilecek her malzemenin eksi bir enerji maliyeti olduğu hiç unutulmamalıdır. İnşaattan sonra taşımacılık,  havacılık, silah ve uzay sanayisinde de hızla kullanımı yükselen bu metale ve onu işleyen alıp satan tüm sektörlere sahip çıkmamız  kaçınılmaz bir durumdur.

Tüm bu unsurları detaylıca bilen ve çalışmalarına hız kesmeden devam eden derneğimiz GALSİAD, bu olumsuzlukların üstüne giderek çözüm ortağı olmaya çaba göstermektedir. Nihayetinde yayınlanan resmi gazetede gördüğümüz sonuç ile KDV taslağının tam metin olarak yayınlandığı, ancak sektörümüz tevkifat problemini kapsayan maddenin bu sirküler dışarısında tutulduğu görülmüştür. Yapılan görüşmeler ve çabalar sonuç vermiştir. Bu sivil toplum kuruluşlarının ve birliklerimizin ne  kadar önemli kurumlar olduğunun bir göstergesi olmuştur.

Bizler çok uzun  zamandır çeşitli  konuların  takipçisi  olduk,  bütün bu çalışmalarda sektör  mensuplarından destek istedik.  Bu çalışmalara devam edebilmek için bu destekler olmalı,  sivil toplum kuruluşları birlikte hareket ederek soru ve sorunlarını çözüme ulaştırabilirler.  GALSİAD sektörün sorunlarını bilen ve takip eden bir yapıya sahiptir.  Her konu bizim için önemlidir. Ve önemli olmaya devam edecektir. Derneğimiz sadece bir kısım sektör firmasını temsil etmemektedir. Tüm çalışmalarımızda üyemiz olsun olmasın sektörün tamamına ulaşmak bizim çalışma metodumuzdur. Her konuyu tüm sektörümüze ulaştırmaya çalışıyoruz. Alüminyum dökümcülerin yerlerinden taşınmalarından, TEV’e, KDV’ye, araştırmadan, eğitime,  tasarımdan, prototipe kadar her konuda sizlerin yanında olmaya  devam edeceğiz.

Bu vesile  ile  bizlere desteğini esirgemeyen İMMİB Yönetim Kurulu Başkanımız Rıdvan  MERTÖZ’e, Yönetim Kurulu Üyele rimiz Ayşegül  ÇAPAN, Ayhan  YEREKABAN, Mehmet  ÖNCEL, Ali BAKANER’e  tekrar teşekkürlerimizi sunarız.